Spôsob rozkurovania v peci

25. jan 20199

Zahradkari aky sposob rozkurovania v peci na chate uprednostnujete a ste s nim spokojni? Zhora, alebo podkurujete dole?

  • @skockazahradna  to sa pýtaš vážne alebo už je apríl?

  • @skockazahradna  ja odjakziva zdola. Ale videla som uz, ze niekto podkuruje od vrchu, tomu nerozumiem ako sa to da. Ale ja som uz stara, nemusim vediet vsetko.

  • @babkazvidieka  dakujem za normalnu odpoved bez zosmiesnovania... @foox  aky mas problem s otazkou? Ak nevies odpovedat tak ma prosim nezosmiesnuj, nik uceny z neba nespadol. Pytam sa to prave preto, ze nechcem neustale zanesene dvierka na piecke. A dostalo sa ku mne ze pokial zapalujes ohen zhora tak to tak nedymi. Pytam sa ake su s tym skusenosti. Staci takto?

  • Sponzor fóra
  • @skockazahradna  vôbec som nepredpokladal, že sa pýtaš vážne. Oheň horí zdola nahor. Dvierka budú vždy od sadzi, čierne. Čomu ty hovoríš piecka? Kuchynsky sporák, peterky alebo niečo hyper-super modern presklené čosi?

  • @skockazahradna  mame krbove kachle, podkurujeme zhora,tak nam to ukazoval aj krbar, ked po montazi prvy raz zakuril

  • ano, podkurovanie zhora je uz dnes bezne a vyuziva sa pomerne casto. A ano, dvierka su menej zacapane od sadzi potom.

  • @skockazahradna ...ten spôsob z hora je asi výhodnejší a úspornejší....ja som to ešte neskúšal...teraz do záhrady nechodím a ani nemám nejak veľké kachle aby som tam naložil....ale treba to skúsiť a uvidíš....ja si myslím že to nebude mať vplyv na to čiernanie dvierok....to bude skôr ťahom komína a možno palivom....mne to nikdy nečerná....nikdy som to sklo neumýval...keď sa aj nejaká šmuha na začiatku urobí zachvílu to zhorí.

  • @skockazahradna  dvierka sa zanasaju pri nedokonalom horeni. Treba zvazit ako priskrcovat vzduch aby drevo horelo plnym plamenom a netvorili sa sadze. Ked sa zanasaju dvierka, sadze zanasaju aj komin, sice to nie je esteticky problem ako dvierka ale ovela nebezpecnejsie, lebo sadze sa za urcitych okolnosti mozu vznietit a pokial to skonci len tym, ze z komina budu chvilu slahat pekelne plamene, je to ten najlepsi pripad.
    Teraz sa povacsine odporuca zakurovat zhora, treba skusit, co je pre vas a vasu piecku vyhodnejsie

Pridaj príspevok

    Nenašli ste čo ste hľadali?