Prečo orgován nekvitne

26. sep 2023130

Prajem pekný deň, prosím o radu - kúpila som viacero druhov-farieb orgovánu, dokonca aj vlastný vypestovaný, ktorý v črepníku kvitol. Vysadila som ich k plotu, aby sa časom vytvoril živý plot a prestali úplne kvitnúť, dokonca aj ten, čo kvitol v črepníku. Je problém, že sú vysadené vedľa/pod stromy, alebo je problém, že sú to práve orechy?...ďakujem za každú radu

• @lubi011  Orgovan ma rad slnecne stanoviste. Ja som z polotiena musela presadit lebo nekvitol a potom zazrak,na slnku rozkvitol🙂 No a orechove korene vylucuju nejake vylucky,ktore brania rastu inych rastlin v ich blizkosti. Tak mozno sa necitia dobre. Kazdopadne burine orech nevadi vobec,tak neviem,ci je to pravda

• Ja som na jar spravila hlbší rez orgovánu a tiež mi tento rok nekvitne.

• @ariadna30  ďakujem za odpoveď. Orgován je otočený smerom na juh-juhozápad a kým na orechu ešte listy len pučia, orgován by mohol mať dosť slnka 🙂 Ešte som rozmýšľala, že ho okopem a pohnojím, čo to spraví

• On zacne kvitnut, naozaj skus pohnojit, ale on sa rozbehne. 😉 Nam kvitne aj v tieni pod orechom

• @littlepony  Aj o tom som už rozmýšľala. Len ma zneistila skutočnosť, že jeden druh už kvitol a keď som ho zasadila sem, tak aj ten prestal. Výsledok samozrejme uvidím až na budúci rok. No veru dám tomu ešte šancu. A o rok napíšem 🙂

• @lubi011  ja si myslim ze sa pozbieraju a buduci rok zakvitnu 😉

• hmm tak tento rok si dal asi nejaký vegetatívny oddch. ono už som sa s tým stretla, že jeden rok prosto nezakvitol

• @stranika  ono to nie je len tento rok. Mám asi 6 druhov (farieb), z toho najstarší je biely vypestovaný v črepníku, kde aj kvitol a keď som ho zasadila do zeme - prestal. Už sú na tomto mieste asi 3 roky!

• @gajaranka  na jar sa nestrihati ste ostrihala budyúce kvety az po odkvutnutí v júni.

• je to sice starsi prispevok, no v celku by ma zaujimalo, ci ste tie orgovany presadili a teda ci im ine miesto pomohlo alebo nie

• @hracikovie  ani u maminy tento rok vobec nezakvitol. strom je vyse 15 rokov stary a nevieme, co sa mu porobilo. inak listy ma pekne zelene

• @rudho  Ak to bolo len prvy krat, tak by som z toho paniku nerobila. Je dost mozne, ze sa pozviecha na dalsi rok. Mozno si dal proste len pauzu

• @tamkake15  myslis, ze aj takyto strom ma take hluche obdobie bez toho, aby mu nieco bolo?

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém