Recepty z jabĺk

Prosim poradte nejake recepty ako spotrebovat jablka. Vyzivy mam, zavarene su, kolace robim. Co este? Mozu byt aj tipy na veceru z jablk, kolace, atd...Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
My jablká sušíme, raz čisté, raz posypané škoricovým cukrom, inokedy trochu poliate citrónom...dajú sa uskladniť, ale u nás sa jedia tieto sušené že až....a ešte sa dá spraviť pečený čaj, tam idú tiež jablká ( aj s iným ovocím).
Odpovedať
@jachin a mas susicku?
Odpovedať
jablkove lievance teraz ficia https://www.mimibazar.sk/recept/32322...
Odpovedať
Profilova fotka
@skockazahradna áno
Odpovedať
Bravcova pecen s jablkami, aspon mne chuti. Recept niekde na nete najdes. A uplna mnamka je cervena kapusta dusena s jablkami. Ku kacicke, ale aj k bravcovemu
Odpovedať
výborný je jablkový mušt, nedaleko v tretej dedine je mustáreň, tak z 2 vriec jablk bolo asi 40 litrov. Vypijeme čerstvé, niečo do mrazničky a zvyšok zohrejem na 80 stupňov a do sklenených fliaš s celofanom a pod deku do rána chladiť pomaly a v zime akoby si našiel, neviem ako by to šlo urobiť doma ale jablk stale dosť, tak som skušala aj toto https://www.mimibazar.sk/recept/44247... a mne chuti(taky rozmixovany kompot, ale zima je dlha tiež pečeny jablkovy lekvar, receptov na nete dosť
Odpovedať
@jachin a ktoru susicku mas pls? Ci uz som sa pytala?
Odpovedať
@zita19 oj ale dala by som si taku pecienku, dakujem za tip
Odpovedať
@evamama must je super len nemame v okoli mustaren ako som googlila :(
Odpovedať
Profilova fotka
@skockazahradna mám sencor https://susicky-potravin.heureka.sk/s... je jednoduchá, ale úplne mi postačuje na to moje domáce sušenie, všetko sa mi v nej zatiaľ dobre usušilo
Odpovedať
@skockazahradna kup si nizkootackovy snekovy odstavovac. Ak nebudes kupovat tie "premiove" tak sa da kupit za nieco malo nad 100 € celkom slusny. A na nom odstavis nielen jablka ale aj ribezle ci maliny, takze celkom uzitocny stroj na varenie. A must z neho je paradny. Ci uz na priamu konzumaciu alebo dat do mraznicky.
Odpovedať
A kebyže iba odšťavim jabĺčka, da sa to nejak konzervovat aj tak? Bez cukru, bez preverenia, čisto len jablková šťava?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@veronikakon jedine zmrazit. Bez konzervacie a sterilizacie to zacne velmi rychlo kvasit. V chladnicke tak do 3 dni, mimo chladnicky uz na druhy den. Pozor, treba skladovat tak aby bublinky CO2 mali kde unikat, inac rozdrapia flase a bude "vymalovane" :-p Aj perlivy jablkovy burcak je pitny, sice citlivejsim povaham zrychli krok a vylepsi naladu (podla obsahu alkoholu (to kazdemu)) ale ako nie je to nic co by cloveka zabilo. A ked dobubla tak je z neho poctive jablkove vinko, po novom cider :-D
Odpovedať
@zita19 OK ďakujem :)
Odpovedať
Nasuste si , trebars aj v rure, cez zimu budete vyjedat alebo si ich zalejete ako caj, mnam
Odpovedať
Profilova fotka
Ja robím rad radom rôzne koláče, tento je super: https://urobsisam.zoznam.sk/recepty/d...
Odpovedať
@jachin to je fajn prijemna cena
Odpovedať
Ja tiež pripájam zopár tipov. Na tejto stránke nájdete rôzne tipy na jablkové recepty. Postupne budem pridávať nové :) http://trnka.fmkucm.sk/
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?