Presadzanie levandule

Mozem presadzat teraz levandulu? Surne by som to potrebovala, ale kvitne. Ako najbezpecnejsie urobit jej presun na ine miesto? Dakujem
Odpovedať
Ak to tak fakt súrne potrebuješ, že nemôžeš počkať aspoň kým odkvitne tak jedine sa snažiť zachovať čo najviac z koreňa, jednoducho opatrne.
Odpovedať
Zobrat ryl, obrylovat dookola, vykopat co najvacsi korenovy bal, do jamy kde bude presadena naliat vela vela vody aby si sadla do blaticka a ak by bolo moc horuco, tak polievat.od druheho dna. Dobre jej spravi ak ju radikalne ostrihas pred presadzanim, nebude mat taky odpar vody a bude mat viac sil aby vyrabala nove korene
Odpovedať
@doktorkakvet tiez mi tak jedna nedala min rok pokoj,vykopala som ju max. opatrne,vystrihala nakratucko,zasadila do blatka a vykapala aj tak.. pripadne sprav tak ze ju daj do crepnika a do chladku, nechaj ju tam kym sa nezakoreni,ak ju vysadis na priame slnko je mala pravdepodobnost ze to da..
Odpovedať
Tiez ma to zaujima. Lebo chcem levandulu rozsadit. Cize odporucate po odkvitnuti? Skor v jeseni? Stihne sa do zimy zakorenit aby zimu prezila? Ci pockat skor na jar,kedy jej zacne vegetacny rast a je sanca ze aj po preruseni korenov sa tie korene stihnu zahojit a levandula prezije? Som v tomto laik tak sorry ak moje otazky vyzneju trosku divne.
Odpovedať
@pavol2010 odporucam do jesene pockat, ja vsetky trvalky co kvitnu na jar a v lete delim a presadzam na jesen a tie co kvitnu koncom leta a na jesen delim na jar,vzdy sa mi vsetko ujalo.Par krat mi to nedalo a presadzala som aj v lete, no to vykapalo vsetko..,odvtedy tomu davam v lete pokoj..
Odpovedať
Pockal by som kym odkvitne ak sa da
Odpovedať
Ja teda cakam dakujem za rady
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?