Chradnutie paviniča

Máme 10 ročný porast paviniča. V tomto období sa už pekne zazelenal a zrazu zo dňa na deň nám začali ovísať listy na jednej časti. Myslela som, že to spôsobil postrekom sused z opačnej strany plota. On však tvrdí, ze neaplikoval postrek. Ja si myslím, že nehovorí pravdu. Podľa vzhľadu listov a priebehu chradnutia si myslím, že je to v dôsledku postreku. Máte prosím podobné skúsenosti a ako ste to riešili.
Odpovedať
orez tie casti, ktore maju pskodene listy, ci striekal, ci nie je uz jedno. Vinic rychlo vypli prazdne miesta. A ak vas vinic zasahuje k susedovi a jemu to vadi, tak by ste to mali riesit vy aby ho nebmedzoval.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

orez tie casti, ktore maju pskodene listy, ci str…
@zita19 Ďakujem za reakciu. Na to aby pavinič nepresahoval na susedovu stranu dávam pozor a strihám výhonky ktoré presahujú. Keďže sa mi ťažko pozerá ako porast vyzerá, rozhodla som sa strhnúť postihnuté konáre. Tiež si myslím, že v lete nahodí pavinič nové výhonky a za rok dva bude porast zaplnený.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od emiliakubicova:

Máme 10 ročný porast paviniča. V tomto období sa …
@emiliakubicova poskodene casti ostrihaj az do zdraveho dreva a polievaj mierne. nedavaj hnojiva. komunikaciu so susedom drz v pokoji. niekedy si ani neuvedomuju ze postrek vietor odfukne aj inam.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hracikovie:

@emiliakubicova poskodene casti ostrihaj az do zd…
@hracikovie tak ale to uz nemusi byt jej problem ze on si neuvedomuje ze mu to vietor odveje aj inam nie 😃 ale tak verim ze ked si dava na to pozor, tak to nemoze byt susedom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?