Dazdnikovec

Dobry den, vie mi niekto poradit prečo mi po styroch rokoch zacal takto zltnut a opadavat dazdnikovec a co s nim? treba tie zhnednute a suche konariky zostrihat? Vdaka za rady
Odpovedať
@pupavaa Zdravím. Ja mám podobný problém s mojim. Mám ho na mieste už cca 3 roky. Dáždnikovec by mal mať kyslú pôdu. Ja som to nevedel zasadil som ho normálne. Začal mi trochu žltnúť prvý rok, tak som okolo zapracoval kyslú pôdu, hnojím ho kyslím hnojvom a aj dávam horkú soľ na farbu ihličia, ale nič nepomíha. Teraz na jar mi začal takto hnednúť. Pôjde preč. Skúsim iné stanovisko, viac tieňa vlhkejšia pôda uvidím..
Odpovedať
tie hnede casti mu mozu jednoznacne prekazat, to by som okamzite dala prec a potom uvidis, ako bude rast dalej. myslim si, ze mu tym velmi pomozes.
Odpovedať
Môže to pomôcť, nemusí, ale tak samozrejme je to prvá vec, ktorá napadla aj mne. Možno mu len ozaj vadí tá pôda. Ja keď však nejakú rastlinu premiestnim alebo zmením trochu pôdu, na akú je zvyknutá, tak to vo väčšine prípadov nedopadne dobre 😄
Odpovedať
Ta chloroza je dosledok poruchy vyzivy alebo mu odchadzaju korene. Suche ostrihat, pohnojit, namulcovat, ale ak je vysadeny v nevhodnej pode tak vela sa s tym robit neda. Treba sa vzdy riadit pravidlom, vyberam rastlinu podla toho ake jej viem poskytnut podmienky. Ked nema rastlina vhodne podmienky, velmi tazko ju "ukecat" aby sa prisposobila a potom to konci sklamanim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?