Hubova choroba na ovocnych stromoch

Dobrý deň, prosim o radu: tento rok na jar som vysadila asi 10 ovocných stromčekov. Od zaciatku leta bojujem na 2 broskyniach Redhaven s hubovou chorobou, postriekala som ich uz odvtedy uz viacerymi postrekmi, zial, vyzeraju tak, ako vidno na fotke, majú červené, dierkované listy a hnedú koru. A najhorsie je, ze asi 3 tyzdne pozorujem chorobu aj na 2 mandliach, na jednej v silnejsom, na druhej slabsom stadiu (foto v prilohe) - objavili sa hnede skvrny na listoch Asi pred 2 tyzdnami som vsetky 4 stromy postriekala Cuproxatom SC. Bojim sa, ze o stromy pridem. Mate pre mna nejaku radu? Vopred dakujem.
Odpovedať
Uz teraz s tym asi nic, treba potom skoro na jar predjarne postreky. Teraz nechajte stromy zhodit listy a pouzite predjarne pripravky na osetrenie stromov.
Odpovedať
@zahradkarkade Zdravím. V prvom rade veľmi zle ostrihané broskyne. Pre úspešné pestovanie broskýň ich musíte správne strihať. Naštudujte si videá od p. Urbánka. Má videá podľa druhu, nájdite si tam playlist na strihanie broskýň. https://www.youtube.com/channel/UCioc... Za druhé, dieravitosť listov je Klasterioporóza, na to nefunguje Cuproxat. Tento rok s tým už asi nespravíte nič. Ale na jeseň ešte odporúčam po opade listov postrek proti kučeravosti. A druhý na jar.
Odpovedať
@kajo873 Ďakujem za osožné rady
Odpovedať
@zahradkarkade Nie je zač. Teraz pozerám že mi nenahralo odkaz ale priamo vložilo nejaké nefunkčné video. Tu je odkaz na jedno video o rezaní broskýň. Odtial sa preklikáte k ostatným. https://www.youtube.com/watch?v=HeRHo...
Odpovedať
@kajo873 Ste milý, veľmi Vám ďakujem. Video som našla, pán Urbánek je naozaj odborník, škoda, že som na tieto informácie narazila až teraz. Pokúsim sa napraviť chyby v reze a budem dúfať, že o stromy neprídem...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?