Mäknúce uskladnené jablká

Ahojte, co to je za choroba, ked jablka pod supkou kasoviteju? Uskladnene vizualne vyzeraju ok, ale akonahle ich chytim do ruky tak pod kozou su ako kasa. Je to nejaka choroba? Chybajuce nejake mineraly? Uskladnovali sme ich roky a nikdy sa nic take nedialo.
Odpovedať
@skockazahradna Príčin môže byť viac, od jednoduchých napr. daždivého počasia ôs atď.,ale podľa popisu by som si skôr tipol na nejaké hubové ochorenie napr. moniliózu, ale môže to byť aj pehovitosť - kalcióza spôsobená nedostatkom vápnika a iné viď link: https://www.ecophyta.sk/jablon/
Odpovedať
@duarde oni praveze tie jabka nie su nijak porusene, na oko vyzeraju luxusne, kym ich nechytis. Ziadna pehovitost, ziadne skvrny. Len chytis a pod supkou citis kašu.. 🤔
Odpovedať
@skockazahradna Nuž mohlo by sa jednať ešte o sklovitosť jabĺk, ta sa prejavuje na uskladnených jablkách...https://www.polnosevshop.sk/vyznamne-choroby-drevin/fyziologicke-poruchy/, existuje aj penicilínová hniloba, ale to by bolo poznať.Možno by pomohlo porovnať rozkrojené jablko s obrázkami napadnutých jabĺk na podobných stránkach na nete.A možno by pomohol obrázok celého a rozkrojeného jablka.
Odpovedať
Nie su prezrete? Nie kazda odroda je vhodna na skladovanie, po zbere jablka dalej dozrievaju a ak to nie je odroda na skladovanie tak dozreju a rozpadnu sa. Aku odrodu to mas?
Odpovedať
Profilova fotka
@skockazahradna tak ako napisala zita, mozno to nie je vhodna odroda na skladovanie.
Odpovedať
@skockazahradna mozno mali tento rok nejaku chorobu, ze sa takto spravaju ked ich mate v pivnici.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?