Paprika -opadávanie listov

1. jún 202260

Ahojte pestujeme papriku teda zatiaľ ešte iba priesady. Sú pomerne pekne vyzreté avšak nedávno nám začali schnúť listy a opadávať. Pôvodne som si myslel že to bude zlý stanoviskom a spálené od slnka avšak nieje to tým. na spodnej strane listov sa nachádzajú čierne bodky. Vedeli by ste mi poradiť čo to môže byť ? Hľadal som aj tu na fóre avšak nenašiel som adekvátnu odpoveď. Ďakujem

• a netreba ju uz presadit do skleniku alebo tak? ze uz jej vadi byt takto?

• No my máme papriku ale listy veru neopadávajú tak neviem, čo to nejaká choroba ju chytila alebo čo.

• no nasa toto nerobi, tazko povedat co jej moze byt to ma na kazdom jednom liste co?

• @tomtom172  ako sa darí paprike?
    Vyzerá,že ju navštevuje neželaný hosť, húsenica, ak ju cez deň nevidíš, môže byť v pôde a vyliezť a škodiť v noci. Tie bodky sú pravdepodobne jej vylučky

• Ahojte, vcera vecer som nasla listy v takom istom stave a s flakmi. Bola som zhrozena, ze co sa deje? A ako napisal Tom, nasla som tam liezt dve male biele husenicky, ktore som cez den nikdy nevidela. Ani za svet ma nenapadlo, ze mozu urobit takuto sarapatu.

• Ahojte tak nakoniec sme aplikovali postrek Karate Zeon 5CS a situácia sa zlepšila teda paprika uz prestala tak upadať a rastliny sú vitálnejšie.

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém