Burina

Ahojte a ďakujem za prijatie. V záhrade mám burinu s tmavými lesklými listami celkom, ako zeler. Veľmi rýchlo sa množí poplazmi, kvitnúť som ju nevidela. Neviem sa jej zbaviť, vyplieť nestačí, vždy sa rýchlo znova rozrastie. Viete, čo to je a ako na to? Ďakujem
Odpovedať
Nie je to kozonoh? Na ten len herbicid alebo ho umorit tmou. Ja som nastielala na najvaiac zasiahnute miesta kartony a bud zasypala korou alebo vysadzala tekvice, ktore v pohode na kartone rastli. Za dve sezony poctiveho zakryvania podochol. Vykopavat to nema vyznam, lebo ma krehke korene a z kazdeho kusocka korena vyrastie nova rastlina, cize cim viac lejes, tym viac ho mas. Ked vykopavat, tak vyralovat rylovacimi vidlami a vyberat poctivo korienok po korienku (po dvoch razoch ma to prestalo bavit a drbla som tam kartony)
Odpovedať
https://zahrada.pravda.sk/zahrada/cla...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rajmis:

Ahojte a ďakujem za prijatie. V záhrade mám burin…
@rajmis takých rastlín je viac, napríklad aj iskernik plazivý. Ale ten je jedovatý. Takže riadne urciť pred konzumáciou ☺️
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

Nie je to kozonoh? Na ten len herbicid alebo ho u…
@zita19 Nie, kozonoh určite nie, lebo to nekvitne. Je to lesklé, plazivé a má to tuhé krehké listy aj stonky. Ale vďaka za radu, skúsim to tak aj ja.
Odpovedať
tam by som skor isla do niecoho co ti rovno tie korene vypali poriadne lebo takto sa toho nezbavis.v telke som to raz videla taky stroj neviem ako sa teraz vola.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?