Čo je to za kvet?

Dobrý deň, prosím vie mi niekto poradiť, čo je to za "kvet"? Je celý suchý a keď ním potrasiem tak "hrká". Dostala som ho dávno, tak si nepamätám čo s ním, ale zdá sa mi že by mal ísť do vody a rozkvitnúť. Ďakujem za prípadné rady. :-)
Odpovedať
@romana262 Vyzera to ako prava ruza z jericha, Anastatica hierochuntica
Odpovedať
@romana262 u nas vacsinou predavaju tie neprave, take zvinute do klbka...tato bude ta prava :) Pozri sem: http://real-rose-of-jericho.com/produ...
Odpovedať
🙁 🙁 🙁 ja som doteraz poznala pod menom ruza z jericha len to chlpate zmuchlane...ale je fakt ze je to ono, tam na tom videu. Akurat co s tym potom???
Odpovedať
Fiha, ale ake to je drahe na tom webe 🙁 Tak ked to ozivis mohla by si to @romana262 odfotit, nech sa potesime aj my...zadara :-D ;-)
Odpovedať
Ďakujem @testovacitest :) dočítala som sa na internete, že to pochádza z Egypta, takže je možné že sme to nakoniec priniesli odtiaľ pred 10 rokmi :-D idem to skúsiť namočiť do vody, potom pridám fotku ak to ožije :-D
Odpovedať
Fiha, to vidim prvykrat...som zvedava co z toho bude :)
Odpovedať
Profilova fotka
@romana262 Inspirovali ste ma, ja to skusim s tou nepravou z Aliexpressu. Za 64 centov to stoji za tu zabavu. :-) https://goo.gl/T3s4jr
Odpovedať
@romana262 no to som zvedavy ako sa rozvinie a ci sa zazelena :) Ked tak dlho hybernovala. Zaujimavy pokus, daj potom urcite vediet ako to dopadlo :)
Odpovedať
Fotené po skoro 24hod. Roztvorilo sa to, ale nemyslím, že sa zazelená 😒 :-D
Odpovedať
@romana262 to je zaujimave, daj tomu este sancu :) ale aj takto je to pekne
Odpovedať
Profilova fotka
@romana262 tak takúto ružu z jericha som ešte nevidela :) Netušila som, že sú pravé a nepravé :) Zaujímavé...
Odpovedať
Je to druh Anastacia hierochuntica - ruža vzkriesenia z Jericha. Ona nebude zelená celkom, mali by tam byť semená
Odpovedať
Článok sa načítava...
@romana262 no ako vyzera? Aj sa to nejak zazelenalo?
Odpovedať
Profilova fotka
Tak mi prisla sucha mala gulicka z Aliexpressu za 64 centov, namocila som ju celu do vody na noc a uz rano bola krasna zelena. Pozrite fotky. Odvtedy ju mam vo vode, teda uz len jej korienky. Velmi saje vodu, ale zatial ziadne zmeny. A vlastne ani neviem, ci je to to, co to malo byt. :-))
Odpovedať
@sisa Je to ruza z Jericha.A nic ine by som od toho ani neocakaval.Ked nebude mat vodu znova sa stiahne do klbka a strati zelenu farbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@suhaj24 Ale na internete maju niektore tzv. ruze z Jericha uplne ine listy, preto som pisala, ze neviem, ci je to ta "spravna". ;-)
Odpovedať
@sisa a nie je to jedno? Hlavne, ze potesi. Ty mas tu americku plavunku schulivu (Lycopodium lapidophyllum). Prava ma latinsky nazov Anastatica hierochuntica http://www.hoya.sk/rady-a-tipy/1437-r...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?