Poznáte túto kytičku?

Profilova fotka
U babičky na záhrade boli vždy takéto kvetinky. Sú krásne, vysoké. Semienka som dostala od maminy, ale nevieme ako sa volá. Máte niekto tiež na záhradke? Vysievam ju každý rok ako oddelenie od úžitkovej záhrady a samé rastú z vypadaných semienok a tak ich nechávam keď si vybrali to svoje správne miesto. Ale niektoré musím aj presadiť, kedže tam už rastie zeleninka.
Odpovedať
Ze by krasulka? A to druhe slnecnica 😛
Odpovedať
Moja babka toho má plnú predzáhradku...Strapáče to voláme 😄
Odpovedať
krasulka perovita (ujo Gúgeľ poradil)http://www.pluska.sk/izahradkar/okrasna-zahrada/zahony/pestujte-krasulky-teste-z-nich-do-neskorej-jesene.html
Odpovedať
Profilova fotka
@majstercapko @turanga_leela  @zita19 ďakujéééém. Nevedela som, ako sa uja Gúgeľa opýtať 😉 Tak Krasuľka - Strapáč 🙂, krásné, sú spomienkové. A pochádza z Mexika, tak to by ma nenapadlo.
Odpovedať
@zahradnica však strapaté ako mexičan 😉
Odpovedať
@zahradnica tak to som netusil ze je z mexika...uz ani to domace nie je naozaj domace? 😬 tiez som myslel ze je to domaci kvet a nie mexican :P
Odpovedať
@majstercapko este aj slnecnica a fazula nie su z Europy. Vacsina ludi vie akurat tak o zemiakoch, ti vzdelanejsi aj o kukurici, ale je toho celkom dost. Len tak mi napadaju moriaky, vanilka, paprika, tabak a samozrejme COKOLADA!!! 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 🙂 co ti naši chudáci predkovia bez tej Ameriky ci Mexika jedli? Ľudové jedlo zemiaky pred Krištofom neboli, rajčiny :scream:  kukurica. Co oni papkali? A čo papkali húsky a kačky na vykŕmenie? Teraz je globalizácia. Iba žart. Ale fakt čo sa jedlo pred objavením Ameriky v našich končinách?
Odpovedať
@zahradnica obilne kase, nejaka ta zelenina (kysla kapusta nastastie bola aj bez Kolumba), hrach je nas europsky, niektori aj maso, ryby
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 uf už som si myslela, že bez nich by sme tu neboli 😉😉😉😉😉😉😉😉😉 Na medzerník sa mi tu vo FF opakujú smajlíky. Tento rok som druhú sezónu skúsila pestovať obilie a nepodarilo sa mi tak ako vlani 😒😛😛 chcem skúsiť vlastnú múku a upiecť kváskový chlebík a ovsené a iné vločky urobiť. A urobiť aj keltíš z vlastného, mňááááám, to je spomienka na babku a krstnú mamu. Ták snáď budúci rok budem múdrejšia (no to neviem, ale snáď sa mi to obilie podarí dopestovať 😉) Na ryby chodievame, ešte nejaké zvieratká mať na záhrade, ale to by som tam musela bývať a to zatiaľ neide. Ale všetko čo si želáme a veríme tomu raz bude. :heart_eyes:
Odpovedať
@zita19 fiha ...a co je teda z europy? :)
Odpovedať
@majstercapko kapusta :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 skvele, tu mam rad 😀
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?