Cim zakryt vysoky betonovy plot

Co by ste nasadili k vysokemu skaredemu betonovemu plotu? Tuje ani buxus nechcem, rada by som nieco tahave, alebo take vyssie. Nemam vobec predstavu co tam dat.
Odpovedať
1
2
@stalenespokojna Ja som dala brectan a visteriu a este planujem pavinic patlalocny kvoli cervenej farbe na jesen :) este to neni moc rozrastene..
Odpovedať
@karfunka krasne, taku predstavu presne nejaku mam. a vidim ze sa ti tam tlaci aj nieco od susedov :-D
Odpovedať
@karfunka tie okrasne travy sa ako volaju? a vidim tam aj hortenziu. To ty mas taky cit pre kombinovanie alebo pomahal odbornik?
Odpovedať
Najlepsie vyskladat niekolko druhov. Nejake pekne stihle borievky, mozno aj viac kultivarov v skupinke, nech ma kazda inu farbu a habitus, tesne k plotu vinic trojlalocny, skombinovat s popinavymi ruzami roznej farby (tie potrebuju oporu ale staci aj kari siet uchytene sikmo k stene), mozno brectan, a krasne vyzera aj hlohyna, tiez je ich vela kultivarov, daju sa viest po drotenke, maju nadherne cervene a oranzove plody, ktore ostavaju na dreve celu zimu, teda ak ich operence nezozeru skor.
Odpovedať
@zita19 ejha, az taka pokrocila nie som. co je habitus? :-D
Odpovedať
@stalenespokojna celkovy vyzor, u cloveka je to postava ;-)
Odpovedať
@stalenespokojna Nie, to nie je od susedov :) ja mam brectan aj z prednej strany,mam ho rada,je nanarocny,stalozeneny :) trava sa vola perovec.Sadila som si vsetko sama, velmi ma to bavi:)
Odpovedať
@zita19 aha, dakujem, no vidis aka som blba :-o 😐 ;-)
Odpovedať
@karfunka krasne, chcela by som mat aspon spolovice taky cit pre zahradu ako mas ty :) Teda aspon podla tejto foto to vyzera super
Odpovedať
@stalenespokojna ale coby. Vsak ked nie si v tomto zbehla, tak nemozes vediet. Kazdy obor ma svoju cinstinu. Aj rastlinky ;-)
Odpovedať
@zita19 dakujem :) ale ja uznavam ze som v tomto celkom nemozna ;) Tak ale preto som tu, aby som sa naucila. :)
Odpovedať
@stalenespokojna uceny nikto z neba nespadol a nie je hanba spytat sa.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@karfunka ahoj. Chcem sa opýtať, plot ste vy maľovali alebo je dodaný už vo farbe? A nebojíte sa tej visterie, že vám zničí ten plot? Ďakujem. Inak je to veľmi pekné :blush:
Odpovedať
@katika2002 ano ja som ho malovala fasadnou farbou,mame taky dom tak aby to pasovalo,sedy bol taky pochmurny.. farba sa da vybrat, videla som pieskovo zltu a tehlovu,mozno su aj ine,nepytala som sa..a visterie sa nebojim:) ten plot ju unesie urcite,ved je betonovy:) a da sa pekne redukovat rezom..
Odpovedať
@karfunka aj strihas tu visteriu?
Odpovedať
@stalenespokojna jasne striham,ona za leto narastie aj 5m:) a treba ju strihat aby pekne kvitla..
Odpovedať
Goji taha sa to aj niekolko metrov, kvitne to fialovo a budu aj plody.Samozrejme najprv treba zapestovat nejaky kmienok a strihat to tak ako vinic.
Odpovedať
Minikiwi - aj pekne, aj uzitocne, fakt chuti dobre. Len na zimu opadne a potrebuje konstrukciu
Odpovedať
tu je to minikiwi - samica a samec a tu ruze. Vsetko toto ale potrebuje predsadenu konstrukciu
Odpovedať
@suhaj24 no goji ma mama a vobec jej nerodi. Kvitne, ale nerodi 🤔 a mne to skor pripada ako kricok, nie tahavka
Odpovedať
@mignonet minikivi? pod tym nazvom to hladat?
Odpovedať
@stalenespokojna goji potrebuje radikalny rez,preto nerodi..rodi na jednorocnom dreve,takze vyhony z min. roka nezarodia urcite:)
Odpovedať
@karfunka aha, tak odkazem ;) vdaka
Odpovedať
@stalenespokojna napr. tu, ale maju to aj inde https://www.lumigreen.sk/index.php?se...
Odpovedať
@mignonet potrebuje to aj samca aj samicu? Kolko ich prosim mas? Ktoru odrodu?
Odpovedať
Začal by som asi niečím takýmto (https://www.kinekus.sk/catalog/search...), postupne by som skúsil môjho osobného favorita - pavinič (zo severnej strany brečtan). Prípadne nejaké palmetové tvary ovocia - aj obyčajné jablone.
Odpovedať
@stalenespokojna Goji potrebuje zapestovat kmienok, rokmi, potom s a bude tahat dlhe metre.Bratrancovi sa dokonca taha po stromoch v zahrade.Treba ho kazdorocne radikalne skracovat.Postupne zacne aj kvitnut a plodit.
Odpovedať
@mignonet ten weiki je tusim obojpohlavny, ale vraj je lepsia uroda, ked ma samca aj samicu, tak ja som dokupil aj samca, ale milnuly rok mi este nekvitol. Byva to inak napisane pri tych odrodách, ci potrebuje opelovac.
Odpovedať
@mignonet dik, tieto aktinidie su pekne, len sa bojim, akurat citam ze rastu dost divoko, maju velke prirastky. Ci sa nespravaju invazne..
Odpovedať
@frflos treba ich asi strihat, ja som si nejako radikalne na to netrufol. Zda sa mi, ze velmi intenzivne rastu prve 2-3 roky, potom uz menej. urcite menej než visteria alebo rurokvec.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?