Kvitnuci zivy plot

Poradite z coho najlepsie dopestovat taky bezudrzbovy kvitnuci zivy plot? Resp aby to stacilo zostrihat elektrickymi noznicami raz za cas...Pripadne kombinacia viac rastlin, aby to kvitlo na striedacku 🤔
Odpovedať
@cickamica Mne by sa pacil z Orgovanu,Budleja Davidova,Jazin velkokvety,Tavola kalinolista a viac odrod z kazdeho druhu..To by bol paradny plot :) a vonavy..no bezudrzbovy asi nie,zalezi aky vysoky by mal byt?Ak 3m tak moze byt aj bezudrzbovy..No zo zaciatku treba urcite vsetko strihat aby to vsetko zhustlo :)
Odpovedať
@karfunka toho orgovanu sa trochu bojim, u babky sme sa ho nevedeli zbavit, korenmi sa siril po celej dlzke zahrady 🤔 Nad budlejou som rozmyslala :)
Odpovedať
@cickamica Treba na to urcite vetsi priestor :) Pacil by sa mi aj z Ibistekov ci Zlaty dazd, Vagelia,Drac,Trojpuk,Drien..Je tolko moznosti..A vsetky su krasne :) Vydela som aj z vysokych trav, to je parada..no na jar je to nic moc..
Odpovedať
@cickamica Este by som dala aj z hortenzii, to by bola nadhera.Ja mam takyto,pozri foto,no bezudrzbovy nieje :)
Odpovedať
@karfunka to je nadherne...nemusi byt vyslovene bezudrzbovy, ale stava sa mi, ze sa dlhsie nedostanem na zahradu a nechcem, aby to zatial nejak vyhuklo do rozmerov, ze uz nebude cesty spat... aj dulovec sa mi paci napriklad, krasne kvitne a ma potom pekne plody, len netusim ci by bol schopny tak narast...Ty to mas super, taku nejaku predstavu mam, ale brala by som, aby to bolo trosicku vyssie :)
Odpovedať
@cickamica Dakujem,ako ono to staci tak 2x za rok zostrihat.A tento moj je sadeny v marci 2016 a strihany je xy krat :) On este porastie...kazdy ten krik ma mat cca 3m..No mne to nevadi,nech len rastie, ja mam rada take dzungle :) A ten dulovec je fakt krasny, pisu ze ma tak do 1,5m a rychlo rastie.
Odpovedať
@karfunka tak to ti krasne porastlo od 2016 🙁 . Tiez mam rada taketo dzungle, budes to tam mat teda este paradnejsie tento rok :)
Odpovedať
@cickamica orgovan treba kupit stepeny, ten neobnozuje z korenov ako ten "divoky" Este doplnim drevnaty lubovnik, ten kvitne skoro cele leto Dulovec ma krasne cervene kvety, potom aj plody, na ktore budu celu zimu lietat vtaciky ale asi by som ho dala niekde dopredu, lebo celkom pomaly rastie Velkoplode ruze alebo ruza vrskava. Aj pekne aj sipky na lekvar budu Kalina , tamariska A potom sakury a cinske ceresne, len to treba hladat nizkokmenne alebo krickove. To je na obchadzanie zahradnictiev, lebo bezne ich nedostat
Odpovedať
@zita19 dulovec sa da aj zavarat ako som pozerala, takze nielen vtaciky :)
Odpovedať
@cickamica o dule som vedela, ze aj dulovac to som netusila
Odpovedať
@zita19 dulovec je kricek, dula je strom..aj tie plody su trosku rozdielne a z dul sa da asi viac toho vymysliet co sa tyka spracovania plodov ako z dulovca 🤔
Odpovedať
@cickamica viem ako vyzera dula aj dulovec
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cickamica poncirus trifoliata moze byt zaujimavy
Odpovedať
@snow1 to je ten pichlavy akobycitron? Tie plody tusim nie su jedle vsak?
Odpovedať
@cickamica su jedle, ale maju strasne vela kostok a su strasne horkokysle. Ale bezne say robia napriklad dzemy.
Odpovedať
@snow1 a likerik je z nich spickovy ;-)
Odpovedať
@karfunka krasna inspiracia ta tvoja zahradka, ked budem velka, tiez si to tak spravim :)
Odpovedať
@zita19 likerik? fiha, hned sa mi to zda super napad :D
Odpovedať
@cickamica co nie je jedle priamo, to vacsinou spravna davka spiritusu vylepsi o par kategorii ;-) Sice liker z muchotravky zelenej asi nie je najlepsi napad ale napriklad pre mna nejedle cierne ribezle vo forme likeru su vyslovene mnamkove :-D
Odpovedať
@zita19 :-D :-D :-D tak alkohol este nikdy ziadne plodiny nepokazil :D to je fakt....sa mi paci ten kricok zo dna na den viac..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?