Ľalie

Kedy sadíte cibule ľalií? Aké miesto im vybrať?
Odpovedať
Lalie celkom neskoro, mozno az v aprili. My ich mame tak na hranici pod stromami a celkom sa im dari. Dolezite je aby si pod nich dala drenaznu vrstvu z piesku aspon par cm a treba ich sadit do kosikov na cibuloviny, lebo ti ich pozeru mysi a hrabose pomerne hlboko ak maju zimovat v pode
Odpovedať
@m0n4 Ľalie majú rady "hlavu na slnku a nohy v tieni"preto sa im darí v spoločnosti nižších trvaliek. Záleží aj na druhu, aký chceš vysadiť - najmenej náročné sú ázijské hybridy, zato orientálkam naše zimy nesvedčia. Ak máš už cibuľky kúpené. najlepšie je ich hneď prezrieť, či sú zdravé, príp. odstrániť choré časti, zasypať rany drev. uhlím a vysadiť do kvetináčov, na jar opatrne presadiť aj s balom na trvalé stanovisko ( nevysadené často uschnú alebo naopak odhnijúim korienky alebo čati šupín cibuliek) Orientálky môžeš pestovať v kvetináčoch vo výživnej zemine a prezimovať v miestnosti do -5stupňov v nie príliš mokrej pôde.
Odpovedať
@purpleball nadherne ich mas. Cibulky mam kupene v sacku, tak ich idem pozriet. Teraz ich treba zasadit? uz? Do kvetinaca teda? Dakujem za rady. Substrat staci taky co davam na semienka ci iny?
Odpovedať
@m0n4 Keby si ich mala až do apríla v sáčku, dosť pravdepodobne by ti uhnili, alebo naopak mohlp aj uscnúť, Vysadiť do bežného substrátu na kvetiny- nie do výsevného- ten má málo živín.
Odpovedať
@purpleball dakujem, tak dnes ich vysadim. A potom na tom konecnom stanovisku mam vyberat radsej slnecne miesto?
Odpovedať
Profilova fotka
...skôr do tieňa než na slnko ....hlavne pozor na ľaliovníka...nám robí paseku posledné roky...vyžiera puky....to je takovej brouk...červenej
Odpovedať
@jankomotitinko laliovnik...aj take je? Bozeee
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?