Nadchovnik

12. jún 2019560

Pestuje niekto tuto rastlinu? Ako sa o nu starat a kde ju kupit?

  • Jedol som niekolko druhov najlepsi bol odroda Smoky.Rozdiely v chuti medzi jednotlivymi odrodami su znacne.Kazdy muchovnik vydrzi mraz v kvete -7.Krasne to kvitne bielymi kvetmi.Ma to celkom zaujimavu chut.Netreba sa o neho nijak zvlast starat.Iba v prvom roku po vysadbe polievat kym nezakoreni.Kupis to bezne v eshope alebo v zahradnictve.

  • Sorry zmylil som si to s Muchovnikom,ale snad aj toto info niekomu pomoze 🙂

  • @suhaj24  ved ja kukam ze to by sa asi nemalo takto jest 😃 ale tusim je tu niekde aj tema o muchovniku

  • Sponzor fóra
  • Jejda, toto by sa zišlo aj v našej rodine 🙂

  • @miselaho  ked tak rozmyslam, tak aj u nas 😃

  • @zita19 že? Má to široké využitie...Škoda že si na opačnom konci republiky, mohli sme to seknúť jedným poštovným 😃

  • @luciachrobacik  no ja som pred 2mesiacmi dostal asi styri odrezky, podarilo sa mi zakorenit len jeden, tak uvidim ako bude rast.

  • @miselaho  no, s postovnym je to dost draha srandicka. Asi zacnem podrobnejsie skumat bylinkovu ponuku v Hornbachu, ze ci to tam nahodou nebudu mat. Len si musim do mobilu napisat latinsky nazov, aby som domov nedovliekla nejaku obludu

  • @zita19  myslíš že bude v Hornbachu? Pôjdem nazrieť asi tiež 🙂

  • Tazko sa zhana, kolegyna tiez chcela. Dajte vediet ak zozeniete

  • @zahradkarvlado  zatial som nezohnala 😕

  • @zahradkarvlado  si poklad, idem pisat

  • Nadchovnik? Co to ma akoze robit?

  • Sponzor fóra
  • @luciachrobacik  neni zac, sak googel vzdy pomoze

  • @zahradkarvlado  tak ja s nim asi nevim robit alebo co

  • vcera som kupila sadenicu v Hornbachu v KE. Uz mali len dve ale skuste sa popozerat ah v OBI, ci nemaju

  • @zita19  a pri com to maju? Vonku alebo vnutri?

  • @luciachrobacik  nedalo sa mi pripojit komentar doobeda z roboty, takze az teraz. Mali to vo vnutri pri bylinkach a priesadach

  • @luciachrobacik 🙂 pozri v tom Hornbachu 😉

  • @zita19 @zahradkarvlado  urobim si vylet 🙂

  • @zita19 @miselaho  Je toto prosim Vas nadchovnik? Lebo ja som ho dostal ako nadchovnik, ale foto na nete je trosku ine. Co by to mohlo eventualne byt? Dakujem

  • a tu je este foto 🙂

  • @peterpe  ano, vyzera to ako on. Mal by silne vonat uz pri dotyku, taka zvlastna intenzivna ale prijemna vona

  • @zita19  ano voni uz pri dotyku, ja len ze tie na nete maju take spicatejsie a vrubkovanejsie listy.

  • @peterpe  aj moj ma take spicatejsie listy, ale mlade su taketo okruhle. Ina je to strasna obluda. Ja som take uboziatko 5listkove kupila na jar, narastlo to do nebyvalych rozmerov. Uz som z toho rezala metrove slahune co viseli z kvetinaca na pol balkona, uz som aj zakorenila vyhonky. Skoda, ze az vcera som sa dostala k receptu na sirup, to co som ostrihala uz je davno v komposte 😛 No nic, ked zas dorastie a pojde k holicovi bude z ostrihaneho sirup

  • @peterpe  este spacialne som bola obzriet ten moj na balkone. Stare velke listy su take srdcovite so spickou, mlade (take do 5 cm) su skoro okruhle

  • @zita19  mohla by si prosim ta dat aj recept na ten sirup?

  • @peterpe  jasnacka. Posekas lity, nie moc na jemo a potom ich treba odvazit, premiesat s polovicnym mnozstvom cukru, natlacit natesno do pohara a strcit do chladnicky na dva tyzdne. Obcas treba postlacat aby boli listy stale ponorene. Po dvoch tyzdnoch csedit, vyzmykat a odlozit. Pouziva sa jedna lyzicka denne ked je na to indikacia (nachladenie, nadcha). Mne sa osvedcilo vsetky taketo za studena robene sirupy skladovat v malych davkach v mraznicke, ked treba tak sa v chladnicke rozmrazi a spotrebuje bez rizika a strat ucinnych latok v kratkej dobe.
    Rovnako robim matovo-medovkovo-tymianovy sirup, len tam pridavam este citrony nakrajane na platky

Pridaj príspevok

    Nenašli ste čo ste hľadali?