Nadchovnik
- z
- 3
Jedol som niekolko druhov najlepsi bol odroda Smoky.Rozdiely v chuti medzi jednotlivymi odrodami su znacne.Kazdy muchovnik vydrzi mraz v kvete -7.Krasne to kvitne bielymi kvetmi.Ma to celkom zaujimavu chut.Netreba sa o neho nijak zvlast starat.Iba v prvom roku po vysadbe polievat kym nezakoreni.Kupis to bezne v eshope alebo v zahradnictve.
24. mar 2018@suhaj24 ved ja kukam ze to by sa asi nemalo takto jest
ale tusim je tu niekde aj tema o muchovniku
24. mar 2018@miselaho ked tak rozmyslam, tak aj u nas
24. mar 2018@zita19 že? Má to široké využitie...Škoda že si na opačnom konci republiky, mohli sme to seknúť jedným poštovným
24. mar 2018@luciachrobacik no ja som pred 2mesiacmi dostal asi styri odrezky, podarilo sa mi zakorenit len jeden, tak uvidim ako bude rast.
24. mar 2018@miselaho no, s postovnym je to dost draha srandicka. Asi zacnem podrobnejsie skumat bylinkovu ponuku v Hornbachu, ze ci to tam nahodou nebudu mat. Len si musim do mobilu napisat latinsky nazov, aby som domov nedovliekla nejaku obludu
24. mar 2018@zita19 myslíš že bude v Hornbachu? Pôjdem nazrieť asi tiež
25. mar 2018@zahradkarvlado zatial som nezohnala
5. apr 2018@zahradkarvlado si poklad, idem pisat
19. apr 2018@luciachrobacik neni zac, sak googel vzdy pomoze
26. apr 2018@zahradkarvlado tak ja s nim asi nevim robit alebo co
1. máj 2018@zita19 a pri com to maju? Vonku alebo vnutri?
2. máj 2018@luciachrobacik nedalo sa mi pripojit komentar doobeda z roboty, takze az teraz. Mali to vo vnutri pri bylinkach a priesadach
2. máj 2018@luciachrobacik
pozri v tom Hornbachu
6. máj 2018@zita19 @zahradkarvlado urobim si vylet
9. máj 2018@peterpe ano, vyzera to ako on. Mal by silne vonat uz pri dotyku, taka zvlastna intenzivna ale prijemna vona
1. sep 2018@zita19 ano voni uz pri dotyku, ja len ze tie na nete maju take spicatejsie a vrubkovanejsie listy.
1. sep 2018@peterpe aj moj ma take spicatejsie listy, ale mlade su taketo okruhle. Ina je to strasna obluda. Ja som take uboziatko 5listkove kupila na jar, narastlo to do nebyvalych rozmerov. Uz som z toho rezala metrove slahune co viseli z kvetinaca na pol balkona, uz som aj zakorenila vyhonky. Skoda, ze az vcera som sa dostala k receptu na sirup, to co som ostrihala uz je davno v komposte
No nic, ked zas dorastie a pojde k holicovi bude z ostrihaneho sirup
1. sep 2018@peterpe este spacialne som bola obzriet ten moj na balkone. Stare velke listy su take srdcovite so spickou, mlade (take do 5 cm) su skoro okruhle
1. sep 2018@zita19 mohla by si prosim ta dat aj recept na ten sirup?
1. sep 2018@peterpe jasnacka. Posekas lity, nie moc na jemo a potom ich treba odvazit, premiesat s polovicnym mnozstvom cukru, natlacit natesno do pohara a strcit do chladnicky na dva tyzdne. Obcas treba postlacat aby boli listy stale ponorene. Po dvoch tyzdnoch csedit, vyzmykat a odlozit. Pouziva sa jedna lyzicka denne ked je na to indikacia (nachladenie, nadcha). Mne sa osvedcilo vsetky taketo za studena robene sirupy skladovat v malych davkach v mraznicke, ked treba tak sa v chladnicke rozmrazi a spotrebuje bez rizika a strat ucinnych latok v kratkej dobe.
Rovnako robim matovo-medovkovo-tymianovy sirup, len tam pridavam este citrony nakrajane na platky1. sep 2018
- z
- 3
Pestuje niekto tuto rastlinu? Ako sa o nu starat a kde ju kupit?