Novy zahon

Zakladam si novy zahon a zatial tam mam klasika jarne cibuloviny a postupne planujem sadit,aby zahon kvitol az do jesene. Poradite mi prosim ako to spravit,ked su tam teraz cibule? Niektore som vysadila tesne vedla nich napr.lalie,georginy,ze ked zrezem alebo vytham listy cibulovin,casom tam budu kvitnut.
Odpovedať
@hoblinka13 no jedine tak ze si to rozdelis kazdu cibulu co vysadis si oznac, aby si vedela kde co je ;)
Odpovedať
@zvizdanebeska tomu rozumiem,ale v lete tam,kde su teraz tulipany,narcisy a ine jarne cibulky,bude prazdne miesto. Nebude tam nic kvitnut a akoby hola zem. Ako v takychto miestach doplnit trvalky?
Odpovedať
@hoblinka13 ja by som povedala ze to je v kazdom zmiesanom zahone niekde hole miesto, treba to prave umne rozvrhnut tak, aby to nevadilo. Jednoducho pomedzi jarne kvety naplanovat letnicky a tak. Nikdy nebudes mat suvisly kvitnuci koberec, ale vsak to nevadi ;)
Odpovedať
Bolo by fajn, ak by si si to nejako rozdelila a oznacila, aby kvitol ci uz v lete alebo aj na jesen
Odpovedať
@hoblinka13 pomedzi cibuloviny sa daju nastrkat letnicky, ked sa cibula zatiahnu, vyplnia priestor Uplne typicka je vysadba v mestskych parkoch (aspon v Kosiciach to niekedy tak robievali) ze na jesen vysadzali tulipany a zaroven sirotky. Ked odkvitli tulipany, tak zacali kvitnut sirotky a kvitli cele leto. Ak teraz uz mozes pomedzi cibulovony vysiat nejake letnicky, alebo rovno priesady. Nebudu si navzajom konkurovat ani skodit, toho sa netreba bat. Dokonca sa daju vysadzat cibuloviny aj trvalky, ale v tom pripade sa cibule na leto nevyberaju
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?