Prezimovanie výhonkov tuje

Dobrý deň, mám namnožené tuje smaragd z odrezkov asi 70ks už presadene do malych kvetinačov. Korene sa chytajú rýchlo a pekne sa mi prijimaju. Chcem sa ale opýtať niekoho kto už prezimoval takto namnožené tuje alebo má niake informácie ako ich prezimovať? Je to celkom veľa ks tak by som ich rád prezimoval vonku. Za rady moc ďakujem.
Odpovedať
@knedliq jenoducho ich bud zakopes do brazdy a nechas ich tam az do vysadby, alebo ich zakopes aj s kvetinacmi prezimujs ich tak. Pre uspesne prezimovanie je dolezite aby nevyschli, teda zavlazovat aj v zime. Mraz im neublizi. Ak pockas na trosku chladnejsie pocasie, mozes ich uz popresadzat aby sa stihli do zimy zakorenit
Odpovedať
Super, ďakujem ja som myslel žeby som ich ešte prezimoval v kvetinačoch a použil niaky obsyp ako izolaciu napriklad piliny. Ono vysadzať ich mam v plane neskôr až oni su myslene vyslovene do buducnosti tak za 3 roky tak by som ich chcel nechat vkvetinacoch čo najdlhšie a neskôr ich presadit aby mali viac miesta a potom ich až dať na dane miesto ale ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
@knedliq tak ich zakop aj s kvetinacmi do zeme. Na dno jamy strk ako drenaz . A nezabudni polievat aj v zime
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?