Rozchodnik v kvetinaci

Dostala som rozchodnik (taky ten fialovo/staroruzovo kvitnuci) v kvetinaci na sviatok. Mozem ho tam nechat vonku ci vymrzne? Ak ho teraz taky kvitnuci presadim tak to prezije?
Odpovedať
Profilova fotka
To by som aj ja chcela vedieť :) ja som si doniesla z prírody a mam ho zatiaľ na parapete za oknom. rozchodníky sú vraj odolné a v pohode prezimujú, ale v kvetináči asi nie...ale zasadiť do zeme by si ho podľa mňa ešte mohla, veď teraz je ich čas :)
Odpovedať
@petradum kludne ho vysad, ten rozchodi vsetko okrem bazene pod korenmi @zvizdanebeska obavam sa, ze ten tvoj bol pestovany v skleniku alebo nejakej inej forme velkochovu izbovych rastlin, je otazne, ci je to mrazuvzdorny druh ako sa bezne v nasich zahradach vyskytuje. Ja by som ho nechala na zimu dnu, ak aj je mrazuvzdorny, tak asi sa uz bestiha adaptovat na take skokove znizenie teploty. Vysadis ho na jar
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 len ja ho veľmi nemám kde vysadiť. zatiaľ je vonku na parapete a potom ho presuniem asi tiež dnu, ak by už udrela oficiálna zima :) alebo ho posuniem mame do skalky...
Odpovedať
@zita19 dakujem, budem sa o neho teda starat doma zatial, snad to prezije. Ale vraj by to mal byt taky co zvladne vonkajsie mrazy, ale mas pravdu ze asi by to uz nemusel stihnut to zakorenenie a nejaku adaptaciu na prostredie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?