Begonie na balkone

Ahojte, mozem dat na balkon begonie? Na ake miesto ich dat a potrebuju nejaky iny ako klasicky substrat? Pestujete ich na balkone - ako sa im dari, co s nimi cez zimu?
Odpovedať
Profilova fotka
@cokoladovyjoe ja myslím, že begónie môžeš pokojne pestovať aj na balkóne a prežijú aj nejaké to slnko :) a máš hľuznaté alebo drobnokveté? lebo tam je vraj tiež trochu rozdiel ako s nimi ďalej :)
Odpovedať
@petradum nemam, este len chcem...a ktore teda odporucas? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cokoladovyjoe ja begónie nepestujem, takže v tomto asi nebudem dobrý radca :) ale ak chceš, aby ti prežili dlhšie a hlavne zazimovanie, tak zrejme budú lepšie tie hľuznaté http://www.pluska.sk/izahradkar/balko...
Odpovedať
@petradum dakujem, precitam
Odpovedať
Ja mávam begónie veľkokveté previslé v závesných kvetináčoch na balkóne (hľuzy v substráte). Mám balkón priamo na východnú stranu orientovaný, begónie potrebujú iba polotieň/tieň. Starostlivosť nie je náročná, polievať a pravidelne hnojiť. Foto prikladám.
Odpovedať
@vladko67 teda tie sú krásne, čím ich hnojis?
Odpovedať
@cokoladovyjoe hnojím "Kristalon plod a kvet" pravidelne a podľa návodu. Dôležité je, aby tento druh begónií boli v polotieni/tieni......nie slnečný úpek. Potom sa pochváľ tiež. Nech sa ti darí.
Odpovedať
@vladko67 aha dakujem, sranda, som si myslel ze ten kristalon je len na zeleninu. Super, pouzijem ho ;-)
Odpovedať
@cokoladovyjoe Na všetkooooo.
Odpovedať
@vladko67 do frasa to ma ani nenapadlo, ja som poslusne na vsetko kupoval hnojivo zvlast :-D
Odpovedať
@cokoladovyjoe Hnojivo kupujem zvlášť na izbovky, zvlášť na orchie, zvlášť na kyslomilky...hortenzie, azalky, čučoriedky, zvlášť na cibuloviny. Na všetko ostatné kvitnúce, rastúce používam Kristalon plod a kvet.
Odpovedať
@vladko67 dakujem, budem sa tym inspirovat :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Profilova fotka
@vladko67 Je to síce po rokoch odkedy vznikla táto diskusia, ale aj tak skúsim. Tie begónie máte krásne, ja sa chystám tie oranžové kúpiť, veľmi ma oslovili, no moja otázka znie: Koľko rastlín do jedného kvetináča o priemere 25cm?
Odpovedať
@venusa915 jednu, maximalne dve
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?