Latrína

Ahojte,prosím Vás ako máte riešenú latrínu?Vynášate alebo používate nejaké rozpušťadlá?Máme v záhrade,no treba nám ju zrenovovať a nevieme ako riešiť obsah čo najšetrnejšie voči pôde. ďakujem za každú radu
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka9557 my sme mali iba ked sme stavali a to sme mali vykopanu jamu a potom ked sme dostavali a latrinu dali prec, tak sme to zahrabali a bolo.
Odpovedať
@branislavv v našej tiež je tak,len ked ju chceme ponechať tak hľadáme nejaké najjednoduchšie riešenie. Známi viem že vynáša a sused má zakopaný sud a tam sype prípravok. A teraz máte ako riešené wc?
Odpovedať
Vykopať jamu/my ju máme tak meter hlbokú/ a používať baktérie do latríny-je ich bežne dostať,prípadne občas prisypať vápno ako dezinfekciu.Máme výhodu že sme pri lese a latrínu máme v lesíku za pozemkom, ale známy ju má v rohu na pozemku a nemá problém. Takto fungujeme už roky, latrínu užívame traja, žiadne prekladanie, ani problémy, ani zápach.Dobrá otázka-ľudský problém.Pri používaní baktérií do latríny žiadny ekologický problém nehrozí.
Odpovedať
@duarde prosím a stačí jama či aj dať nejakú nádobu?
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna zalezi kde mas tu atrinu ci v obyvanej oblasti alebo niekde mimo. ak niekde mimo podla mna staci jama a do nej dat raz za cas nejake tie bakterie no ak nie tak by som to riesil radsej sudom
Odpovedať
Úplne stačí jama, o ostatné sa postarajú baktérie, ako som už písal možnosť sem tam presypať trochou vápna kôli dezinfekcii.
Odpovedať
@sebrino ďakujem
Odpovedať
@duarde ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka9557 my sme to tiež riešili tými baktériami a sem-tam vápno. No už sme latrínu zlikvidovali, keďže už máme v dome funkčné wc-ka.
Odpovedať
@tamkake15 ďakujem.Ideme to aj my tak vyriešiť.
Odpovedať
@sebrino môžem sa ešte opýtať,prečo radšej sud ako jama?
Odpovedať
@sebrino a ked sa sud naplni potom co? Manipulacia s obsahom je viac ako problematicka. @lenka9557 kludne jama. Pridat bakterie, sem tam prisypat vapno a priroda sa postara. Je jasne, ze latrina musi byt z dosahu zdrojov pitnej vody aby tam nieco nesplachli povrchove vody ale v zasade 10 metrov od studne je dostacujuca vzdialenost aby sa vsetko dokladne v zemi odfiltrovalo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 ďakujem. Studňu ešte nemáme vykopanú,ale aj keď sa bude kopať tak na opačnom konci záhrady. Tak by to malo byť potom v poriadku a postačí jama.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?