Nová

Jabloň JAMES GRIEVE - holé konáre

Mám 40 ročnú jabloň JAMES GRIEVE , svah je južný. Pravdupovediac, nevenoval som je dosť pozornosti. Rodí stále ale kostrové konáre má už dosť vyholené. Dajú sa nejako regenerovať ? Drevo je ružového zafarbenia a má už málo kôry. Na dvoch obrázkoch som vyznačil aj púčiky, ktoré sa vytvárajú na kostrových konároch. Mám napríklad spíliť konár nad nimi a oni by pokračovali ako kostrový konár ? Vďaka.
Odpovedať
Profilova fotka
Da sa este skusit zmladenie, ale opatrne. Stare kostrove konare by som nerezala naraz, skor postupne na viac rokov. Ak su na nich vitalne puciky, mozes konar skratit nad nimi a podporit tak novy rast. Pomohlo by aj prihnojenie a pravidelny rez, aby sa jablon trochu prebrala.
Odpovedať
Kedy môžem skrátiť kostrový konárik s púčikom ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od luma64:

Kedy môžem skrátiť kostrový konárik s púčikom ?
@luma64 obavam sa, ze je otazkou casu, kedy ten strom uhynie, lebo stratil velmi vela kory a ma odhalene lyko. Mozes skusit v letnom reze skratit jeden konar, mozno vypuci zo spiacich ociek, ale ja by som uvazovala o novom strome
Odpovedať
Keby uhynula , ako dlho sa nemože na to miesto vysadiť nejakú iný strom ? Platí to, že napr jadroviny nesmú byť na tom mieste po vyhynutej napríklad 5 rokov ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?