Jofelu sme včera obrali, dal som ju do kvasu s Toptaste, chuťovo bola vynikajúca sladkosť 25Brix ešte by bola vydržala dlhšie na strome ale bolo treba doplniť sudy na kvas.
Včera som našiel na Jofele zabudnuté slivky boli už mierne šťavnaté sladkosť 23Brix chuťovo dobré,ale už sa do nich pustili ázijské lienky je ich veľmi veľa,po odpade lístia použijem postrek Šulka dúfam že ich trochu preriediť.
Jofela bola tento rok veľmi veľká, chuťovo je výborná mala moniliu čo predtým nebolo,ale veľmi málú,po odrode Jojo má tendenciu jeden rok mať nad úrodu a druhý rok mať menšiu úrodu.
@milan59 Mozem poprosit porovnat Jofelu s klasickou starou Bystrickou slivkou. Ide mi primarne o chutove vlastnosti. Stare Bystricke nam odisli na sarku a marne hladam nejaku nahradu, babka pozaduje aby to chutilo ako bystricka, lebo vraj lekvar a kompot z nicoho ineho dobry neni. Neni spokojna s chutou Stanley, ani Lucanskych sliv. Dakujem za pripadne poznatky. Nech sa dari.
Pán mongol to je dosť ťažké, mal som Bystrických viac klonov každý bol chuťovo iný dostali šarku museli ísť preč.Jofela je chuťovo bola lepšia ako niektoré klony Bystrice.Má ale jednu chybičku jeden rok má sliviek veľa druhý menej,to zdedila po slivke Jojo.
@milan59 Dakujem velmi pekne za odpoved. To ze je uroda nepravidelna pre mna nie je problem, mam aj vysadene aj ine odrody, dolezita je ta chut. Takze mam rozhodnute, vysadim Jofelu. Ma nejaky vplyv aj druh podpnika na ktorom bude nastepena? Mame tazku ilovitu podu.