Jofela.
@milan59 ďakujem veľmi pekne
23. aug 2019- Sponzor fóra
@milan59 Milan paradne fotky.Dokedy odhadujete ze by vydrzala na strome Jofela vysiet ?
27. sep 2019@milan59 ako sa prosím darilo jofele tento rok ?mám dva stromky na Wangenheime ..ešte nerodili ..
16. dec 2020@milan59 ďakujem pekne ..možno sa dočkám prvých pár plodov ... osobne ma zatiaľ oslovila slivka hanita ..pekný deň veľa šťastia
19. dec 2020@milan59 Mozem poprosit porovnat Jofelu s klasickou starou Bystrickou slivkou. Ide mi primarne o chutove vlastnosti. Stare Bystricke nam odisli na sarku a marne hladam nejaku nahradu, babka pozaduje aby to chutilo ako bystricka, lebo vraj lekvar a kompot z nicoho ineho dobry neni. Neni spokojna s chutou Stanley, ani Lucanskych sliv. Dakujem za pripadne poznatky. Nech sa dari.
13. jan 2021- Sponzor fóra
@milan59 Dakujem velmi pekne za odpoved. To ze je uroda nepravidelna pre mna nie je problem, mam aj vysadene aj ine odrody, dolezita je ta chut. Takze mam rozhodnute, vysadim Jofelu. Ma nejaky vplyv aj druh podpnika na ktorom bude nastepena? Mame tazku ilovitu podu.
14. jan 2021
Jofela krásne zarodila mám ju na 3 podpníkoch duranzia, st.julien a myrobalán je to neskoršia slivka ale chuťovka.