Kvety čučoriedky

Dobrý deň, mamke som kúpila koncom apríla statnu čučoriedku, už s pukmi, doma sme ju presadili do črepníka do pôdy určenej na čučoriedky, čučoriedka krásne zakvitla na bielo...počas chladných nocí, keď bol mraz dali sme ju na noc do izby, teraz začali kvety opadavať no sú prázdne ako keby bez plodov čo môže byť chyba? Prosím poraďte držíme ju na terase...zajtra odfotim rastlinku...ďakujem
Odpovedať
čučoriedka je široký pojem, všetky sú však mrazuvzdorné (do -25 až -40st C). Možno im ublížilo práve to náhle premiestnenie "do tepla"
Odpovedať
Čučoriedku netreba chrániť pred mrazom ani ak kvitne.Bolo by potrebné videť fotku, ale po opadnutí kvetu nemusí byť hneď vidieť, či plod bude.Ďalšou príčinou môže byť opelenie-včely,čmeliaky.A napokon aj keď niektoré druhy čučoriedok sú samoopelivé, odporúča sa sadiť aspoň 2 čučoriedky vedľa seba, s rovnakým časom kvitnutia.
Odpovedať
A ešte jena vec, čučoriedky potrebujú vlhko, zakoreňujú plytko, a pri preschnutí pôdy môže dôjsť k zhadzovaniu kvetov, či plodov.Preto substrát udržiavame vlhký.
Odpovedať
Posielam sľúbené foto ...ďakujem za rady
Odpovedať
No myslím, že z tých kvetov, ktoré neopadli aj so stonkou budú čučoriedky.Nevidno to dobre, ale myslím, že im nič nie je.
Odpovedať
@duarde snažila som sa to pofotiť detailnejšie
Odpovedať
Myslím, že to je OK.ˇPekné fotky-aj čučoriedky budú.
Odpovedať
@duarde vďaka
Odpovedať
@zusi369 mas ju len jednu? Cucoriedky su len ciastocne samosprasne. Vysi podiel opelenych kvetov je pri pestovani viacerych odrod v tesnej blizkosti. Na tej tvojej ak boli kvety opelene, budu cucoriedky, tie kvety, ktore neboli opelene len odkvitli, cucoriedka z nich nebude
Odpovedať
@zita19 máme dve no iba jedna zatiaľ zakvitla...uvidíme o rok 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Spravila si chybu, že si ju dala do izby. Toto rastliny nemajú radi, keď majú zrazu teplotný šok!
Odpovedať
@tamkake15 už nič nespravím
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?