Male stromky do malej zahrady

Dobry den, potrebovala by som poradit ohladom malych stromov do malej zahrady.Snazila som sa zistit co by sa mi zmestilo do zahradky.Potrebujem slivku a marhulu ale co som zistovala marhule sa vacsinou stepia na myrobalan co je dost velke a slivky na wavit co ma tiez asi 3 m. Zvazujem slivku Haroma svojou odolnoatou ale je moc velka. Odporucali mi este zaobstarat si trpazliciu odrodu ale uz sa v tom stracam.Ma niekto prosim trpazlicie odrody ktore su mrazuvzdorne, rezistentne a ste spokojni?
Odpovedať
@zoynka3 marhulu nemam trpasliciu, mame 30 rocnu, ale slivku mam stlpovu, samoopelivu Imperial. Len vysadzali sme ju iba vlani, takze este neviem ako bude rodit, prvu zimu prezila uplne v pohode, a ze tato zima bola u nas aj celkom kruta. https://stromcekovo.sk/obchod/ovocne-...
Odpovedať
@zita19 stlpovita slivka na myrobalane? Zaujimave.ono to bude v podstate vysoky cca 3m+ ale nebudr košaty ale uzky vysoky? Mozem sa spytat preco ste vybrali tuto odrodu? Ako ju potom strihat.
Odpovedať
@zoynka3 vybrala som ju preto, ze je zo stlpovych jedina samoopeliva. Vyska mi nevadi, keby prerastla rebrik, tak ju hore zakratim, len aby nebola do sirky. A strihat este neviem, to nastudujem o rok, zatial mala len povysadbovy rez a budem ju tvarovat do velmi stihleho vretena. Za toto leto popustala celkom dost vyhonov a vsetky sa tlacia smerom hore.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?