Pestovanie čučoriedok vo vedre

Pozdravujem ! Môžem pestovať kanadské čučoriedky v plastovom vedre na maltu, objem napr 65 litrov. Nemá však žiadne dierky, musel by som ich vyvŕtať. Ďakujem za odpoveď, Ľubo
Odpovedať
Vidi sa mi že niekde doslovne pestujú čučoriedky izolovane od okolitej pôdy v nádobách vreciach so substratom na čučoriedky .. niesom si istý ale či veľkosť je dostatočná ..do urciteho veku iste ..možno aj neskôr ..
Odpovedať
60 litrove vedro je dostatocne, ale diery by som do neho urobila, pretoze cucoriedky su citlive na premokrenie substratu, tak aby po dazdoch nestali v mlake. Na spodok nasyp asi 10 cm drevenej stiepky alebo aspon mulcovacej kory a na to substrat s cucoriedkou. Pri vbere odrody venuj pozornost ci je samoopeliva, pretoze vecsina cucoriedok nie je a potrebujes aspon dve odrody aby sa navzajom opelovali. Samozrejme treba zohladnit aj to, ze nejneskor v dalsom roku ju budes musiet prihnojovat a pozor na zalievku tvrdou vodou, bud polievat dazdovou alebo potom pouzivat okyslovac pody, ktory eliminuje vapnik obsiahnuty v tvrdej vode.
Odpovedať
@luma64 Ahoj, presne v takýchto mám zasadených 12 koreňov čučoriedok. Prvých 6 minulý rok, aj pekne rodili. Ďalších 6 som dosadil túto jar. Na dne som nahusto navrtal diery. Nedával som na dno drenáž, možno som aj mal, neviem. Použil som čučoriedkový substrát a domiešal ho s pieskom. Maltovníky som zakopal.
Odpovedať
@kajo873 tak toto je pecka riesenie. rad by som to urobil podobne, nakolko cucoriedky uz zvazujem zasadit dlhsie, len som sa k tomu doteraz volako nemal, neviem.
Odpovedať
@branojan Do zeme som to dával hlavne kôli tomu aby sa v lete korene neprehrievali, a zasa v zime aby nezmrzli. Trochu sa bojím toho čo bude robiť vlhkosť, či nepohnijú, ale prvé prežili rok v pohode, tak uvidím.
Odpovedať
a tak toto sa mi velmi lubi ako ste to poriesili. ak by to fungovalo, tak by som aj vyskusala, na cucoriedky sa chystam uz dlhsie
Odpovedať
@luma64 ahoj. Ja ich tak pestujem. Áno, dolu prevŕtať dierky, aby nestála voda, nasypať kyslú zem a zasadiť. Z času na čas je potrebné sa z zemi prehrabať a povyťahovať pandravy. Ale ja ich nemám zatiaľ v zemi (tie maltovníky), pretože ešte stále nemám dorobenú záhradu a tak neviem, kde presne budú.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Zdravím vás, chcem sa spýtať, či sa čučoriedky môžu prihnojovať granulovaným kravským hnojom, v ktorom období a ako často?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mila58:

Zdravím vás, chcem sa spýtať, či sa čučoriedky mô…
@mila58 nie, hnoj sa neodporuca kvoli vysokemu obsahu dusika. Radsej pouzi hnojivo urcene na kyslomilne rastliny s nizkym pH a znizenym obsahom dusika. Daju sa kupit aj cisto organicke na baze rohoviny, ktora pomaly uvolnuje dusik
Odpovedať
@zita19 Používam kyslé tekuté hnojivo, ktoré riedim. Zalieval som ním od marca do októbra každé 2 týždne. Práve si musím ísť kúpiť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od luma64:

@zita19 Používam kyslé tekuté hnojivo, ktoré ried…
@luma64 j pouzivam roky rokosan pre kyslomilne rastliny. Na jar nasypem a potom este niekedy v polovicke leta. Keby som mala hnojit kvapalnym, pri mojej skleroze umru od hladu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?