Povlak na kvasenej kapuste
@kkatkaa11 nie som nejaky kuchar, ale kapustu mame vzdy zavretu s vodou v zliabku, aby sa k nej klasicky vzduch nedostaval. Preco je zakryta plachtou? Treba si zaobstarat poriadny sudok, natlacit, zaliat slanou vodou a kapuste sa nemoze nic stat.
9. nov 2021@kkatkaa11 Kedysi rodicia tlacili do dreveneho suda tlacili kapustu a ta sa zakryla nejakou latkou a nemala nikdy sedy povlak.Ja nakladam do kameninoveho suda a sedy povlak sa mi vytvoril raz v zliabku a ked som vymenil v nom vodu ,tak som mal po probleme.Do zliabku davam tiez slanu vodu aspon 2 kavove lyzicky na 1,5 L vody
14. nov 2021@jsbb32 a to zakryvali len latkou? nejakym vekom, vrchnakom nic? len latka?
18. nov 2021Na povrch kapusty sa dávali drevene dosticky z tvrdeho dreva ,tak ze sluzili ,ako vrchnak a na ne sa polozil tazký kamen,aby voda z kapusty bola nad dostickami a potom sa to prikrylo látkou.Kapusta sa natlacila tak,ze bola maximalne 10 -15 cm od vrchu suda .Došticky boli upravene tak ,aby pokryli celý povrch kapusty,Ked sa poskladali vytvorili kruh.
19. nov 2021
Ahojte som Katarinka Babina