Čo s maslovou tekvicou?

5. okt 201714
avatar
Autor

registrovaný 28. 6. 2017

334 príspevkov

28. sep 2017

Dostala som asi 4 maslové tekvice. Nikdy som to nepestovala, neviem čo s ňou? Nejaké overené recepty sa nenájdu?

  • avatar

    registrovaný 27. 7. 2017

    69 príspevkov

    29. sep 2017

    @luciachrobacik &nbsppoužitie ako pri tekvici Hokkaido, ja z nej robím často krémovú polievku, ak budeš chcieť pridám môj recept. Skús sa inšpirovať


    https://varecha.pravda.sk/suroviny/tekvica-maslova/

  • avatar

    registrovaný 28. 6. 2017

    818 príspevkov

    29. sep 2017

    tie pevné časti môžeš postrúhať a použiť na polievky, placky, prípadne v celku naplniť a zapiecť, ...a to vnútro aj s jadrami sa dá vyvariť vo vode, precediť , pridať všetko ako na mäsovú polievku....aj tak chutí :-)

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    334 príspevkov

    30. sep 2017

    @jancarovahelena &nbsppridaj svoj recept, potesi ma :)

  • Sponzor fóra
  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    334 príspevkov

    30. sep 2017

    @lubicabystrica &nbsppolievku? Fiha 😮

  • avatar

    registrovaný 27. 7. 2017

    69 príspevkov

    1. okt 2017

    @luciachrobacik &nbspNakrájanú cibuľku opražíš na oleji alebo masti až do hneda (to je dôležité pre chuť) pridáš na kocky pokrájanú tekvicu zbavenú jaderníkov. Hokkaido so šupou, inú tekvicu ošúpanu, očistenú, nakrájanú mrkvu, (dodá peknú farbu) 2 strúčiky cesnaku, soľ a čierne korenie. Podleješ vodou, len tak dopolovice a necháš dusiť. Keď sa Ti zdá tekvica už mäká prilievaš smotanu na varenie a zároveň mixuješ ponorným mixerom do hladka. Dochutíš, po prípade soľou  (vegetou) štipku kukkumy ak nemáš tak štipkou kari a môžeš aj trochou octa. Polievka má byť hustá, má mať krémovú konzistenciu. Ja ju pri servírovaní polejem, len tak jemne tekvicovým olejom a na vrch nasypen tekvicové jadierka. (tie kupujem už vylúpane, pražené, solené) Polievka je veľmi sýta a ver či never polievka chutí trochu ako šťava zo sviečkovej. Dobrú chuť.

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    334 príspevkov

    2. okt 2017

    @jancarovahelena &nbspmnam to vyskusam, dakujem :slight_smile:

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    334 príspevkov

    2. okt 2017

    Ak mate dalsie recepty sem s tym :wink:

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2328 príspevkov

    2. okt 2017

    kedze u nas je tohto roku tekvic hodne, tak za pasuju vsade kde sa da.
    Posledne speciality
    Tekvicove pyre na slano k reznom
    Tekvicove pyre na sladko vpasovane do listkoveho cesta ako satocky (pridat nasekane orechy, skoricu, cukor a muskatovy orech)
    Tekvicove pyre vpasovane do vanilkoveho pudingu
    Zatial ma este nezabili, ale obavam sa, ze sa blizi chvila ked zahlasia Zas tekvica?!!!:confused:

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    334 príspevkov

    2. okt 2017

    @zita19  :smiley::smiley::smiley: tak toto doverne poznam, ja som tak vlani vsade pchala cuketu :smiley::smiley::smiley:

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2328 príspevkov

    2. okt 2017

    @luciachrobacik &nbspmy sme mali uz aj hlivovu sezonu. Doma to uz nikto ani vidiet nechcel, uz aj kamarati prevracali ocami, ked ma videli s kosikom v ruke. Kurna, ale nad klobasami nikdy nezahlasia Uz zaaas:stuck_out_tongue:

  • avatar

    registrovaný 29. 6. 2017

    461 príspevkov

    2. okt 2017

    @jancarovahelena &nbspmnam to znie vyborne, tiez vyskusam ak sa dostanem k maslovke :slight_smile:

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    334 príspevkov

    5. okt 2017

    @zita19 &nbspinak vsak hliva je fajn, len tiez z nej asi nie je k dispozicii vela receptov, co? :smiley:

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2328 príspevkov

    5. okt 2017

    @luciachrobacik &nbspno zas az tak malo ich nie je. A pouzijes ju do kazdeho receptu, kde su sampinony alebo ina huby, vopchas ju do kazdej zeleniny aj omacky, aj do polievky. Hlivu zamaskujes do fasirok, dokonca ju zamaskujes aj do sladkeho kolaca. Zavisi ako ju spracujes, mleta je upne nanapadna. Hliva ako taka nema ani chut vyraznu, ani vonu. To je ako tofu, kym to nedochutis chuti to ako macany papundekel. Ale zas tiez to nemozes pchat vsade.

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    334 príspevkov

    5. okt 2017

    @zita19 &nbspinak ta hliva je fakt taka dost malo aromaticka..minuly tyzden som robila polievku, ked dam sampiony tak je vonava, teraz bola taka mdla...az ma to sklamalo lebo som chcela taku paradnu polievku :slight_smile:

Pridaj tvoj príspevok

avatar
:);-):-(:|]-(8-):-S:-o;-(:-D:-p|-|:-N=-)8-(:-.:-xx-)

Nenašli ste čo ste hľadali?

Reklama