Overený recept na čalamádu

Čo všetko do nej dávate a aký nálev pripravujete? Zistila som, že je to ako s kapustnicou, každý ju robí, ale každý inak. Zaujala ma preto táto téma, pridajte svoje overené recepty 😉
Odpovedať
co davam? Kapustu, papriku, cibulu, uhorky, niekedy mrkvu. Mnozstvo tak asi primerane, najviac kapusty. A nalev uplne obycajny sladkokysly uhorkovy z Deka alebo cohokolvek tomu podobneho, akurat ho ocedim pri zalievani.Zvycajne trosku tu vsetku zeleninu posolim a necham pol hodky zmaknut pred plnenim. Sterilizujem bud v umyvacke na 75° programe a ked je jej menej, nastrkam do hrnca, zelejem vodou, pockam kym voda zovrie, vypnem a necham v hrnci vychladnut.Zakazdym je to jedinecna a neopakovatelna kombinacia toho co doma bolo a kolko toho doma bolo, akurat ten nalev je rovnaky (v ramci toho ako rovnaky je obsah tych sackov s nakladacom).
Odpovedať
Toto je fajn, len to struham na jemnejsie: https://www.recepty.sk/recept/190/cal...
Odpovedať
@zita19 @konyk ďakujem že ste sa podelili o svoje recepty ;) hľadám taký, do ktorého ide aj kúsok oleja, mama tak robievala...ale recept sa nezachoval
Odpovedať
@babkazvidieka aky olej? Klasicky? Ci olivac? Ci?
Odpovedať
@babkazvidieka ked si spomeniem kde som odlozila maminu 50 rocnu zavaraciu kucharku, tak sa ti pozriem. Tam je receptov na calamady urcite aspon na 20 stran.
Odpovedať
@konyk normalny slnecnicovy alebo repkovy 😉 @zita19 oo dakujem :)
Odpovedať
@babkazvidieka uajtra nemam nic na robote, hadam sa dostanem k tomu aby som preverila vsetky logicke miesta kde som ju mohla odlozit
Odpovedať
@zita19 ďakujem za ochotu, v pohode, az tak to neponáhľa ;)
Odpovedať
@babkazvidieka nasla som dva s olejom. Zelerovy salat. Zeler sa ma nakrajat na hranolky uvarit do makka v roztoku 3 litre vody a 1 lyzica citronovej vody. N spodok pohara sa da lyzica oleja, na to 3 platky cibule po 4 gulicky noveho a cierneho korenia. Na to zeler a zaleje sa nalevom z pol litra octu, 1,5 litra vody, 50 g soli a 150g cukru. Sterilizovat 20 min pri 80°C. Dalsi je paprikovy. 1 kg papriky, 500g cibule, 500 g uhoriek a 500 g kapusty premiesat a nalev je rovnaky ako pri zeleri.
Odpovedať
@babkazvidieka to som este ani nepocul 😮
Odpovedať
@konyk ved to ze malokto to tak robi 😞
Odpovedať
@babkazvidieka tu som našiel, nazri či to nie je ono 😉 https://varecha.pravda.sk/recepty/zel...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@konyk ano, to vyzera byt ono!! ty si uzasny, strasne moc ti dakujem :-*
Odpovedať
@babkazvidieka za malo, nech chuti 😉 daj potom vediet, ci sa podarila
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?