Overený recept na detskú výživu

28. sep 201760
avatar
Autor

registrovaný 28. 6. 2017

340 príspevkov vo fóre

26. sep 2017

Prosim napiste mi nejaky dobry recept na jablkovu vyzivu, nech mozem navarit a zasterilizovat.

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2 436 príspevkov vo fóre

    26. sep 2017

    Ake mas domace vybavenie? Podla toho postup. V zasade podusit ocistene jablka do makka (pre male deticky do 1 roka bez supky) s troskou vody (epsie to ide v tlakaci, ale staci aj obycajny hrniec), potom rozmixovat alebo prepasirovat (bud lis na ovocie alebo pasirovak na paradajky), osladit podla chuti (tu sa neda napisat kilo jablk 100 g cukru, lebo jablka su rozne sladke, rozne kysle, niekto preferuje sladsie, niekto kyslejsie), este prevarit a naflaskovat. Ked budes flaskovat vriace a do malych poharov staci zabalit do deky, periny... a nechat vychladnut. Ak nestihas, naflaskovat, zavieckovat nastrkat do hrnca a sterilizovat 10 - 20 (podla velkosti poharov) a nechat vychladnut v hrnci. Vsetky, ktore nechytia strcit do chladnicky, neotvoreny nedrziaci ale vysterilzovany pohar vydrzi aj niekolko tyzdnov
    Ochutit sa daju aj inym ovocim (jahody, maliny, cernice....), staci pri mixovani pridat.

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    340 príspevkov vo fóre

    27. sep 2017

    @zita19  dakujem..nedavas zlaty klas do toho?

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2 436 príspevkov vo fóre

    27. sep 2017

    @luciachrobacik  nikdy som nedavala a ani tam podla mna nepatri. Je to detska vyziva nie nizkotucny akoze jogurt napchaty eckami

  • Sponzor fóra
  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    340 príspevkov vo fóre

    28. sep 2017

    @zita19  vsak klas je len nejaky skrob nie? ci? 🤔

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2 436 príspevkov vo fóre

    28. sep 2017

    @luciachrobacik  ano, vo vacsine je to skrob, ale tiez su tam farbiva a ochucovadla, aspon v tom sackovom. Krabickovy je len skrob. A je tam uplne zbytocny, lebo jablka zhustnu aj bez neho, lebo maju dost pektinov same od seba a bez skrobu je mensia sanca, ze sa to zacne kazit.Odhadujem, ze cez 40 rokov robim vyzivy (syn bude mat v novembri 40, takze pre neho som robila urcite a urcite sme vyzivy vyrabali este ked som u mamy byvala) vzdy bez maizeny a dobre boli. O maizene do vyzivy som prvykrat citala cca pred 3 rokmi (vnuk mal 3 v januari) na modrej kobyle a cumela som ako puk, ze To co? To naco?

  • avatar
    Autor

    registrovaný 28. 6. 2017

    340 príspevkov vo fóre

    28. sep 2017

    @zita19  super, dakujem za rady 🙂🙂🙂😉

Pridaj príspevok

avatar

    Nenašli ste čo ste hľadali?