Overený recept na detskú výživu

Prosim napiste mi nejaky dobry recept na jablkovu vyzivu, nech mozem navarit a zasterilizovat.
Odpovedať
Ake mas domace vybavenie? Podla toho postup. V zasade podusit ocistene jablka do makka (pre male deticky do 1 roka bez supky) s troskou vody (epsie to ide v tlakaci, ale staci aj obycajny hrniec), potom rozmixovat alebo prepasirovat (bud lis na ovocie alebo pasirovak na paradajky), osladit podla chuti (tu sa neda napisat kilo jablk 100 g cukru, lebo jablka su rozne sladke, rozne kysle, niekto preferuje sladsie, niekto kyslejsie), este prevarit a naflaskovat. Ked budes flaskovat vriace a do malych poharov staci zabalit do deky, periny... a nechat vychladnut. Ak nestihas, naflaskovat, zavieckovat nastrkat do hrnca a sterilizovat 10 - 20 (podla velkosti poharov) a nechat vychladnut v hrnci. Vsetky, ktore nechytia strcit do chladnicky, neotvoreny nedrziaci ale vysterilzovany pohar vydrzi aj niekolko tyzdnov Ochutit sa daju aj inym ovocim (jahody, maliny, cernice....), staci pri mixovani pridat.
Odpovedať
@zita19 dakujem..nedavas zlaty klas do toho?
Odpovedať
@luciachrobacik nikdy som nedavala a ani tam podla mna nepatri. Je to detska vyziva nie nizkotucny akoze jogurt napchaty eckami
Odpovedať
@zita19 vsak klas je len nejaky skrob nie? ci? 🤔
Odpovedať
@luciachrobacik ano, vo vacsine je to skrob, ale tiez su tam farbiva a ochucovadla, aspon v tom sackovom. Krabickovy je len skrob. A je tam uplne zbytocny, lebo jablka zhustnu aj bez neho, lebo maju dost pektinov same od seba a bez skrobu je mensia sanca, ze sa to zacne kazit.Odhadujem, ze cez 40 rokov robim vyzivy (syn bude mat v novembri 40, takze pre neho som robila urcite a urcite sme vyzivy vyrabali este ked som u mamy byvala) vzdy bez maizeny a dobre boli. O maizene do vyzivy som prvykrat citala cca pred 3 rokmi (vnuk mal 3 v januari) na modrej kobyle a cumela som ako puk, ze To co? To naco?
Odpovedať
@zita19 super, dakujem za rady 🙂🙂🙂😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?