Prebytok jahôd - ako spracovať

8. jún 201850

Mam naozaj vela jahod, mrazak uz nechcem zatazovat, dzemy mame este od vlani, sirupy u nas nejdu. Nejaky dalsi sposob spracovania, pripadne vyuzitia? Dakujem

  • tak si spravte penu, zmrzlinu, kolac - ako da sa s nimi robit cokolvek, na co si len spomenies

  • @pockajchvilovnicka  presladzovane jahody. Na kilo jahod nasypes pol az kilo cukru, strcis do chladnicky. Na druhy den jahody naskladas do poharov, zelejes vypotenym sirupom a vysterilizujes (asi 10 min vo vriacej vode a nechat vychladnut v hrnci) a ma svyborny jahodovy kompot, ked tam toho sirupu nedas vela, budes mat take fajnove do jogurtov a co ja viem do coho. Zvysny sirup davam do malych PET flasiek a priebezne pocas roka vyberam a pouzivame ako sirup. Odporucam pred mrazenim okyslit, lebo potom to ma taku jalovu chut. (asi lyzicka kys, citronovej na liter sirupu). Mrazeny sirup si uchovava vonu, chut, farbu a co je dolezite, tak aj vitaminy

  • @zita19  tie jahody aj krajas ci na cele das cukor?

  • Sponzor fóra
  • @konyk  krajam len velmi velke, treba ich obcas premiesat, lebo cukor klesa dole, ale inac nic

  • dakujem, tak nieco som poskusala, aj tie sladke, tak uvidim, dik za tip zita

Pridaj príspevok

    Nenašli ste čo ste hľadali?

    hľadať len v názvoch tém