Recepty z hrozna

3. okt 201850
avatar
Autor

registrovaný 18. 8. 2017

262 príspevkov vo fóre

17. sep 2018

Ako mozem spracovat vela hrozna? Co sa s tym da robit? Okrem teda susenia. Nejaky dzem? Co s jadierkami? Zavarat uz nebudem, lebo nemam kde uskladnit uz, tento rok je divoky.

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2 405 príspevkov vo fóre

    17. sep 2018

    Svagrina robila dzem z cerveneho, nebol zly, pokial viem, tak ho lisovovala na lise na ovocie
    My nase nechávame na dreve, kym sa nezje, ano chce to ochranu proti vtakom, ale tam mu je najlepsie. Vlani sme mali dusickove hrozno, sladke jak cecek, take polosusene, ale je pravda, ze mame tokajske odrody, ktore su na take vyckavanie na dreve ako stvorene

  • avatar

    registrovaný 25. 3. 2018

    59 príspevkov vo fóre

    17. sep 2018

    Teraz jedna známa spomínala, že robila sirup z hrozna 🙂 to môže byť tiež fajn 🙂)

  • avatar
    Autor

    registrovaný 18. 8. 2017

    262 príspevkov vo fóre

    17. sep 2018

    @veronikakon  nahodou recept by nedala? 🙂 dakujem

  • Sponzor fóra
  • avatar

    registrovaný 25. 3. 2018

    59 príspevkov vo fóre

    17. sep 2018

    @spuchlina  ja robím všetky sirupy rovnako 🙂 1 liter odšťaveneho ovocia, 0,5kg cukru, 1kl kyseliny citrónovej, 1 liter vody. Ovocnú šťavu varím 7 min, potom pridám cukor + kyselka a varím ďalších 10-15min. Vo veľa receptoch na nete bolo o dosť viac cukru, ale u nás sa to nesvedčilo, sladký je aj tak 🙂)

  • avatar
    Autor

    registrovaný 18. 8. 2017

    262 príspevkov vo fóre

    3. okt 2018

    @veronikakon  to vyzera super jednoducho

Pridaj príspevok

avatar

    Nenašli ste čo ste hľadali?