Naradie zn.Fiskars

Ahojte, tak pokracujem v nakupoch naradia. Svagor mi pomaly na vsetko odporuca len naradie tejto znacky a uz mi z tym celkom lezie na nervy, lebo je dost drahe. Prosim objektivne nazory - naozaj sa oplati priplatit alebo rovnako dobre posluzi klasicke naradie? Pozeral som sa na to aj v obchode a nejak ma to neohurilo.
Odpovedať
@zahradkarvlado mam ryl tej znacky ale nebadam nejaky brutalny rozdiel oproti klasike
Odpovedať
@zahradkarvlado vsak skus kupit nieco lacnejsie, napr noznice a porovnaj 😛😉 A potom podaj hlasenie aj pre ostatnych 😉
Odpovedať
Ja som by tiez rada vedela co je na tom pravdy
Odpovedať
mozem porovnat. Staru poctivu sedliacku kvalitu, "kvalitu" z dnesnej beznej produkcie aj niekolko znackovych, Fiskars, Gardena...Tak staremu rucne kovanemu rylu a rucne kovanym vidlam sa Fiskars vyrovna, len ten stary ryl nema tak perfektne ergonomicky vypracovanu nasadu ako ten z Finska, takze ak si v sope vyberam, beriem tych lahkych Finov. Rubat a stiepat drevo so sekerou od Fiskarsu alebo tou zdedenou po neviemkolko generacii, aj ked pekne osetrenou, nabrusenou to je nebe a dudy.Gardena je lepsia ako ten bezny sortiment, ale zas nie tak priepastne, aj ked damske zahradnicke noznice su pre mna na nezaplatenie. Proste vymyslene na mensiu ruku ako je chlapska. Fiskars noznice nemam, lebo sluzia tie od Gardeny, mame teleskopicky strihac konarov, ten funguje vyborne.Neviem ci by som investovala do hrabli od Fiskarsu, mam pocit, ze tie zdedene po rodicoch zdedia aj moje deti, ale nad ergonomickou motykou uvazujem uz dlho.A len tak mimochodom, mali sme aj akoze kovany akoze znackovy ryl z baumaxu. Niekde sudruhovia (asi v Cine) spravili chybu, lebo sa chudak zohol :-pPodla mna je to naradie vymyslene na pracu, na vydrz s ohladom na pouzivatelov. Niektore sa oplati (sekery, noznice, rylovacie vily a ryle), na druhej strane rovnaku sluzbu mozu spravit aj lacnejsie hrable a motyky. Ale ich modulovy system, kde je jedna nasada na vsetko naradie sa mi paci, kvoli setreniu miesta.
Odpovedať
@zita19 super, dik, to je cenna info 😉 tak nieco vyskusam, ale je fajn vediet ze aj zdedene naradie moze byt rovnako kvalitne :)
Odpovedať
Tak som si kupil noznice, vyzeraju v pohode, ale celkovo nemam pocit ze by boli lepsie ako tie lidlacke. Cas ukaze
Odpovedať
@zahradkarvlado ktore si kupil? daj link 😉
Odpovedať
@salamandrazuza taketo: http://www.fiskars-online.sk/p613/No%...
Odpovedať
@zahradkarvlado presne tie som pozerala predvcerom 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?