Oranžové huby v izbovej rastline

Zdravim vsetkych izbovych pestovatelov i zahradkarov, chcem sa spytat ci sa niekto z vas stretol s podobnym problemom- v izbovej rastline, (potos) sa mi zacali mnozit dajake male oranzove huby. Mala som ho hore na polici, takze som si ich doteraz nevsimla. Co to je, skodi to, popripade ako sa toho zbavit? Teraz uz ho mam presadeny, uvidim co bude. Vopred dakujem za odpoved (priložené foto)
Odpovedať
Menej polievať, dobre že bol presadený, tá pôvodná zemina sa mi zdá nejaká divná.Huby určiť ťažko, to je pre mykológa, ale príčina bude určite nadmerné vlhko.Aj keď sa Potos dá pestovať hydroponicky, pestovaný v substráte neznáša prílišné vlhko, dochádza tvoreniu hnedých škvŕn na listoch a hnilobe koreňov.Spóry húb sa jednoducho šíria vzduchom. a ak nájdu vhodné podmienky tak sa uchytia.Substrát v ktorom pestujeme Potos udržiavame len mierne vlhký.
Odpovedať
@eskover485 toto je klasicky problem obalov na kvetinace, kde nie je plna kontrola nad zalievkou, vacsinu casu stoja rastliny v bahnieku, nozickami vo vode na dne obalu co im vobec nerobi dobre, poda sa stava semenistom kadecoho. Huby a pliesne ako take rastlinam nevadia, su prirodzenou sucastou pody, bez nich by nedoslo k rozkladu organickych zloziek pody na formu prijatelnu rastlinami, ale ak uz ich je vela, tak moze byt problem. Hlavne nevieme, spory ktoreých z nich mozu mat nepriaznivy vplyv na cloveka... Kazda rastlina skor znesie obcasne kratkodobe preschnutie ako trvale premokrenie. Podla toho co vidno z toho photosu tak ten asi uz ma na male
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?