Tučnolist - škodcovia

Zdravím, na tučnoliste sa objavili malé drobné podlhovasté tvory. Neviem ich identifikovať podľa žiadneho fóra ani aplikácie. Žiadne larvy ani iné fázy sa neobjavili, len tieto biele "veci". Keď ich manuálne pozotieram je chvíľku dobre a postupne sa zase namnožia. Dá sa ich prosím nejako zbaviť? Príp. aký postrek zadovážiť? Vopred ďakujem za rady.
Odpovedať
Netusim aky to je tvor, ale nepomoze nic len opakovane postreky, napriklad Karate Zeon alebo Careo Substral. Striekat pravidelne kazdych 10 az 14 dni pokial vsetky neuhynu. Postrek aplikovat tak, aby bola cela rastlina dokladne pokryta pripravkom, Zvysok rozrobeneho pripravku vyliat do kvetinaca aby sa absorboval aj cez korene
Odpovedať
@zita19 ďakujem, nevedela som aký postrek vybrať
Odpovedať
Profilova fotka
mam jeden kvietok, tie stonky ma tiez taketo hrubsie drevnate, ale listky take klasicke. neviem, ako sa vola, vyzera ako taky maly stromcek. stale mi tie listky opadavaju a potom narastu nove a dokola, stromcek samotny nerastie. neviete, v com moze byt problem? skusala som ho aj presadit, aj som ho priemiestnila, ale ziadna zmena.
Odpovedať
@hronkanka daj fotku, ale odhadujem, ze to bude nejaky druh euphorbie, co je takmer pravy sukulent, a tak sa o neho treba aj starat. Sucho (polievat este menej ako malo), teplo, vela slnka, lahky priedusny substrat, ktory neviaze vela vody (nie bezna zemina pre izbove rastliny, skor ten co sa pouziva pre sukulenty).
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 dakujem za radu, ale on to proste asi vzdal, uz som ho zrusila 😕
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?