Vošky v záhrade - čo vám pomáha?

Poradite co vam pomaha proti voskam v zahrade? Vela receptov je na internete na domace postreky, nemam cas robit mrte vyluhov. Mate niektory naozaj ze overeny?
Odpovedať
Silny prud vody z hadice, naozaj silny prud, jednoducho ich splachnut, na zemi skapu. Opakovat kazde dva tri dni az pokial sa nevyliahnu larvy lienok a ucholaky. Potom si uz priroda spravi poriadok sama.
Odpovedať
@kvetinuocka co sa tyka vyluhu tak isto zihlavovy, no povedal by som ze jarova voda je podla mn ataka ta najosvedcenejsia
Odpovedať
Larvy lienok
Odpovedať
chcel som napísať Pánbožkove kravičky, ale už to tu je :)
Odpovedať
@mokko tak tak akurat som to chcel napisat :D
Odpovedať
Skusila som prud vody, su coskoro spat. Zihlavovy vyluh smrdi viac mne ako im, jarovej vody sa trosku obavam kedze som citala zlozenie a to uz mozem rovno asi chemiu tam hodit
Odpovedať
@kvetinuocka ja so mala tento rok zavoškované skoro všetko hneď od jari - javory, ruže, čerešňu, višňu, ibišteky... nechala som to na prírodu. Čoskoro sa vyliahli larvy lienok, teraz mám všetko čisté.
Odpovedať
@kvetinuocka prudom vody splachovat kazde dve, tri dni. Samozrejme ich to nezlikviduje uplne. Najviac ich eleminuju larvy lienok a ucholaky. Treba pripravit prijemne prostredie pre tento uzitocny hmyz, Postrek, akykolvek nie je natolko selektivyn aby skodil iba a len jednemu druhu hmyzu. Treba vytvarat prirodzene prostredie v zahrade, potom sa s vycsinou skodcov vysporiada priroda sama. Ja som mala zavoskovane ruze, papriky, co ja viem co este. Splachovala som ich neviemkolkokrat, ale uz je to v pohodicke. Mam namulcovanu travu pod paprikami, tam sa usidlili ucholaky, a tie uz spravili co mali. Moja zahrada je sice celkom slusne zaburinena, ale v porovnani so susedinymi dokladne vypletymi zahoncekmi bez jedinej burinky sa celkom slusne stara sama o seba. Kym to nie je nutne, moc jej do toho nezasahujem.
Odpovedať
Ak to nechas na prirodu tak to chvilu potrva, ale lienky sa dovalia. Len pozor, tie ich larvy pekne stipu
Odpovedať
@henrieta18 ano tento rok je sialeny, vsetko mam obalene voskami
Odpovedať
Profilova fotka
Ja na vošky používam bio postrek Rock Effect
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?