Vysev noveho travnika

Viete mi poradit ci je teraz vhodny cas na vysev travnika, alebo pockat na jar? Je to lepsie teraz? Ak mozme tak ktoru tu zmes odporucate? Z lidl a spol asi nie je velmi kvalitna, pripadne hornbach? Treba tam rovno zapracovat aj nejake hnojivo travne ci to az neskor?
Odpovedať
Toto momentalne zaujima aj mna. Akurat nam dokoncili okolie domu, tak hor sa na travnik.... budem cakat postrehy.
Odpovedať
teraz este nie, este ma byt teplo, to by ste museli polievat. Ja bezne vysievam (teda teraz us skor len dosievam) travnik na jesen, len si vystihnem, ked hlasia aspon par dni dazdive pocasie a vtedy. Vlani sme vysievali novy travnik niekedy okolo 10. oktobra a krasne sa do zimy chytil, na jar uz len pokracovoal. Jarne vysevy su rizikove, lebo najprv je nlato a chladno, potom naraz pridu sucha a horucavy a kliciacemu travniku staci ak vyschne na par hodin a uz z neho nic nebude. Co sa travnych semien tyka kupujem najlacnejsiu ihriskovu zmes, ktoru zozeniem. Uplne bezne z hobby marketov, uplne bezne vo vypredajoch po sezone. Mala som aj z Kauflandu aj z Tesca, nijaky priepadstny rozdiel (okrem ceny) v porovnani s tymi znackovymi som nezistila. Ihriskova zmes je dobra, lebo znesie aj slnecny upal, aj zaslapavanie, aj nejake to suchsie obdobie. Nech kupis akukolvek zmes casom sa aj tak vyselektuju len tie travne druhy, ktore nasli pre seba vhodne podmienky a tie budu prosperovat a zaplnat miesto po tych druhoch, ktorym sa tam nepacilo a uhynuli
Odpovedať
Tiez by som este pockala kym prejdu tieto vysoke teploty nech neminiete hektolitre vody
Odpovedať
@zita19 dakujem, takze oktober este v pohode? Nemozu mu uskodit pripadne mraziky?
Odpovedať
@modlivka zavisi aka ste poloha, ako skoro alebo neskoro pride zima (je to viac menej loteria), ale moje skusenosti su, ze lepsie na jar dosejem travnik ktory zima trosku oslahla ako ked musim cakat kym sa bude dat vysiat novy a potom mi semena zaschnu. My sme vysievala aj v septembri s tym, ze bude prsat, neprsalo az niekedy v polovici oktobra zacalo, aj sme ten kus travnika odpisali, ze nevyslo, vysejeme na jar a on nejakym zázrakom bol na jar zeleny, a to sme fakt vysievali kus travy popri ceste vedle susedovho plota kde zvykne nase auto parkovat, ked sme na zahrade
Odpovedať
@zita19 no taky zlaty stred sme, nic strasne. Dam teda na radu skusenejsich a vysejeme tak podla pocasia, koncom septembra - zaciatkom oktobra :)
Odpovedať
My sme sadili až koncom októbra, až potom čo sme dosadili všetky stromy, mne sa to zdalo už síce neskoro, ale zasadili sme ho aj tak, na jar ho drahý iba minimálne podsial a trávnik je hustý :) foto je z mája :)
Odpovedať
@veronikakon tak to je nadherny travnik, aku zmes ste pouzili?
Odpovedať
@modlivka neviem presne ako sa to volalo, je to futbalové - športové, v zahradkarstve by mali vedieť, keď sa na také opýtate :)
Odpovedať
@veronikakon dakujem, to bude asi ta ihriskova zmes
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?