Ako doplnate vitaminy v mimosezone?

24. jan 201860
avatar
Autor

registrovaný 21. 8. 2017

254 príspevkov vo fóre

11. jan 2018

Ahojte, pls cim sa dopujete teraz? Kupujete nejake ovocie? Ak ano, ake vyberate aby ste mali istotu, ze tam nejaky ten vitamin je? Zaujima ma, ci v tomto kvaziovoci este vobec nieco je 😕 Normalne na sebe citim akutny nedostatok niecoho, co mi cez leto dodava cerstva zelenina a ovocie 😞

  • avatar

    registrovaný 30. 6. 2017

    382 príspevkov vo fóre

    11. jan 2018

    No ja mam mimosezonu stale, lebo som len balkonovy zahradkar 🙂 Takze teraz zerucha co naklici, salatiky...a kvasena kapusta 🙂

  • avatar

    registrovaný 31. 7. 2017

    369 príspevkov vo fóre

    11. jan 2018

    tak ja mam este jablka zimne zo zahrady od krsnej, nejake tie zamrazene jahody, maliny...kvasena kapusta ostala od vianoc. Uz nejak preckame, vsak nasi predkovia tiez boli odkazani len na to co ostalo 🙂

  • avatar

    registrovaný 17. 9. 2013

    2 405 príspevkov vo fóre

    11. jan 2018

    Zas netreba podliehat panike, pokial je to ovocie nasich zemepisnych sirok (jablka) niekde odtial z Europy, tak tych vitaminov tam bude celkom dost. Kedze je vyborne skladovane, tam je celkom mozne, ze to z obchodu je na tom lepsie ako nase vlastne domace, ktore nie vzdy maju idealne podmienky na skladovanie. A take jablko nema pre clobeka len vitamin C ale aj vlakninu a pektiny, co su superuzitocne sucasti stravy.
    Zelenina je tiez vyborny zdroj vitaminu, kapusta, mrkva, redkev, kvaka. Este stale su v obchodoch tie, ktore vyrastli vlani na jesen, takze tlacit do hlavy vsetko co sa da, v kazdej uprave a v neobmedzenom mnozstve.
    Na pocudovanie pre nasinca su bohatym zdrojom vitaminu C zemiaky. Ako take nemaju vela vitaminu na 100g, ale kedze ich jeme celkom slusne mnozstva, tak ono sa to celkom zrata. Len ich netreba moc na hrubo supat, este lepsie vobec, lebo pod supkou je ho najviac
    Dalsi a vyznamny zdroj vitaminov je mrazena zelenina. Ano niektora po rozmrazeni a uvareni moc vabne nevyzera, ale kedze sa mrazi vtedy ked je v najlepsej kondici, pri preduprave na mrazenie a naslednom skladovani su straty vitaminov mnimalne, tak je na tom urcite lepsie ako cerstvy salat, ktory precestoval pol sveta.
    A kedze sme zahradkari od presvedcenia, tak treba nastupit a zacat pestovat svoje vlastne zeleniny za oknom. Odporucam spenat, ten v truhliku za oknom rastie raketovym tempom, a za par tyzdnov mate baby spenat ako vymalovany. Listove salaty (dubacek a podobne) su tiez jedle celkom rychlo po vyseve. Mangold sa da tiez vysiat do truhlika, sice bude zo zaciatku mensi, ale jedly.
    Nastkat cibulku stoplovku do kvetinaca a ani sa nenazdate mate cibiky na zajedanie. Alebo aspon nejake mensie cibule z obchodu. Na osklbavanie zelenej vnate plnej chuti a vitaminov sa oplati nejeku obetovat.
    Fajnsmekri si vyseju za okno minibylinky Redkvicka, zerucha, cvikla, hrasok, horcica, koriander, fenikel, rasca, aniz (par cm vyhonky su plne chuti, vone a vitaminov)

  • Sponzor fóra
  • avatar

    registrovaný 16. 6. 2017

    816 príspevkov vo fóre

    12. jan 2018

    Máme ešte zopár jabĺk z našej jonatánky, kvasenú kapustu...A tlačíme sa zeleninou, ovocím aj takým, čo kúpime. Viem že tam toho možno nie je veľa...ale zjavne to stačí 😉

  • avatar
    Autor

    registrovaný 21. 8. 2017

    254 príspevkov vo fóre

    24. jan 2018

    @cokoladovyjoe  vidis, na klicky som celkom zabudla, volakedy som to mala rada...vyskusam opat 🙂

  • avatar
    Autor

    registrovaný 21. 8. 2017

    254 príspevkov vo fóre

    24. jan 2018

    @zita19  dakujem, celkom si ma potesila ze to nie je take beznadejne v tomto obdobi 😉

Pridaj príspevok

avatar

    Nenašli ste čo ste hľadali?