Hnedé uhlie

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či má niekto z vás skúsenosť s využitím zbytkového hnedého uhlia v záhrade? Kúpili sme dom a po predošlom majiteľovi tam zostala kopa hnedého uhlia. Páliť ho nechceme a nemáme ho ani komu darovať. Tak nás napadlo, či by nemalo využitie aj v záhrade. Ďakujem.
Odpovedať
V zahrade ma vyuzitie len drevene uhlie, hnede nie
Odpovedať
Hnede uhlie asi nebude mat priame vyuzitie. I ked s popolom by som osobne zaexperimentoval a minimalne do kompostu by som ho v nejakych mensich davkach rozptylil. Ale je mozne, ze by to nebol dobry napad :-) A kedze rad vymyslam, mozno by som urobil test, kde by som pol kybla uhlia rozdrvil, zaryloval do jednej hriadky a porovnal vplyv na urodu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matkoo72:

Hnede uhlie asi nebude mat priame vyuzitie. I ked…
@matkoo72 z hnedeho uhlia nemas popol ale skvaru, pochybujem, ze by to bolo vhodne do kompostu. Jedine v zime pouzit ako posyp na chodniky
Odpovedať
ďakujem za rady :) tiež rada experimentujem, len na to mi stačí pár kúskov a my tam máme viac ako 100kg :D toľko sa mi experimentovať nechce, takže vyskúšam niečo a zvyšku sa zbavíme
Odpovedať
Ja by som to skúsila ponúknuť cez Miestny úrad. Možno majú informácie o sociálne slabších rodinách, ktoré by to vedeli využiť.Neviem kde máte dom, ale v menších mestečkách to vidím reálne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?