Sliepky

Dobrý deň, ja by som sa chcela spýtať prečo nám niektoré sliepky, žerú vajcia. Či sa to už niekedy stalo niekomu? Ako by ste mi mohli poradiť, ako to odstránime? Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
@viktoria915 je treba postaviť (kúpiť) znáškové hniezda so šikmým dnom, kde sa vajce po znesení skotúľa mimo dosah sliepky.https://www.kutilcentrum.sk/fotky25965/fotos/_vyr_121-hn-predne-otvorene-z-boku.jpg https://lnk.sk/puxI Šikovný chlap to postaví, ostatní si kúpia. Alebo, ak to robia vo veľkom, tak vymeniť sliepky. Jedna, ktorá to začne robiť to rýchlo naučí ostatné, ale aj tu sú riešením tie hniezda. A spestriť stravu, dostatok bielkovín a vápnika. Ak majú všetkého dostatok, tak to robia iba preto, že môžu.
Odpovedať
@viktoria915 ešte k veci, ak im dávate škrupiny z vajec, nikdy nie celé, ale iba rozdrvené, lebo ich naučíte žrať vajcia.
Odpovedať
@viktoria915 úplne suhlasim s predchádzajúcim príspevkom. Prečo to robia, o tom je veľa teórií, a tie škrupiny dávať suché. Mne pomohlo dať hrubú vrstvu hoblin do hniezd ,keďže som nemala možnosť použiť tie spomínané hniezda, a chodiť k nim často pozbierať a už je to v poriadku, dlho som nenašla stopy po rozbitom vajíčku .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?