Dobrý benzínový vertikutátor

31. mar 2023490
  • mám zlé skúsenosti s Patriotom od Mountfildu. Motor a hlavne karburátor je stavaný len na benzín s olejom max 5%. T.j. nie natural 95 s podileom min. oleja 10%. prečistenie nie je súčasťou záruky a stojí 50 Eur. Túto sumu si pýtali v Trenčianskom Mountfilde.

• @nmlubo  skvelé, aj to bolo niekde akože uvedené alebo ako si na to prišiel, či až teda keď pošiel?

• @lacikom  vraj to bolo uvedené (vyjadrenie servisákov z MTF)

• @martiza  hej? tiez sme od nich co to pozerali a kedze nemame nejak moc velku zahradu, tak nam prislo, ze by mohlo stacit. vravis teda, ze nemate co vytknut?

• No ako som uz spominala, takisto nam uplne postacuje, nakolko mame pozemok len nejakych 6 arov, takze uplne idealne sa tym da vsetko zvladnut. Nechceli sme vobec investovat vela, je to taka cenova kategoria, ktora ta nezruinuje, takze za to sme boli vdacni🙂

• @leuscha  Pravdaze su, istotne sa da vybrat, ved tiez som zena a v pohodicke to zvladam udrzat aj s tym narabat, takze by som sa toho vobec nebala🙂

• @martiza  nooo tak to mate podobnu vymeru ako aj my. tiez nad kupou premyslame, no presne ako si pisala, kedze tych m2 nie je vela, nechcem kupovat nieco zbytocne draheho

• @kamkamilka  ono to ani netreba, nepoviem, keby mal clovek neviem kolko hektarov alebo sa rozhodol ist hory lesy rubat, ale lacnejsie produkty su na to uplne v pohode dobre. vsak je kopu inych veci, kde netreba setrit, tak si myslim, ze to dobre padne aspon v oblasti zahrady.

• ved to je jasne a ked je to aj vec, ktoru proste potrebujes len par krat do roka, tak naco - to by mal aj cenovo dostupny kusok v pohode zvladnut. no ale musime sa rozhybat, lebo pocasie uz je kazdym dnom krajsie a bude treba ist pomaly aj do zahrady

• Presne, a ja osobne sa na to teda zakazdym neskutocne tesim🙂 Mne to proste robi vseobecne radost, robit si v zahradke, vrtat sa v hline a podobne. To je pre mna taka dusevna ocista by som povedala🙂 Teple pocasie, slniecko, no nic lepsie pre mna proste neexistuje🙂

• @martiza  tak to ani nevravte. ja ako mam rada aj zimu, no jar a leto, fakt ma clovek moznost byt vonku, zveladovat a potom sa tesit z toho, ako mu vsetko krasne rastie

• co sa mna tyka, tak som stotozneny s kazdym rocnym obdobim, akurat sa fakt ze nudim, ked je sneh napriklad. to v zahrade velmi nie je co robit. ale ked uz sa takto oteplieva a zima je v nedohladne, to uz je to prave orechove 😃 ked mozem konecne zacat nieco robit a prilozit ruku k dielu. ta nasa zahrada bola v katastrofalnom stave najprv, my sme si to pekne sami zveladili. ono ked mas k tomu vsetko potrebne a kvalitne naradie, tak sa to da. vtedy to ide ako po masle.

• @hornis  tak to je jasne, len clovek az tak nejak casom pride na to, co vsetko vlastne potrebuje a zahrada je podla mna miesto, kde toho proste niekdy nie je dost a zveladovat sa da proste stale

• @leuscha  Da sa, len treba vediet ako na to. Mne napriklad pomohli aj taketo diskusne fora, naucila som sa kopec veci, o ktorych som predtym nemala absolutne ani ponatia, takze za to som fakt vdacna 🙂 Lebo popravde, najprv som ani netusila, ze taky vertikutator je ozaj potrebny.

• na to su predsa, ja tiez ked nieco potrebujee, tak googlim ako na to, co je na to najlepsie co si ludia chvali a apodobne. je to podla mna prirodzene, ze sa clovek pred hocijakou kupou zaujima

• @leuscha  tiez si myslim, ze to tak robi asi vacsina ludi by som povedal. ale aj tak ked vidim zenu na takychto forach zaujimat sa o veci, ktore nie su pre nezne pohlavie az take typicke, tak normalne som milo prekvapeny 😃 u nas to doma takto nefunguje, tak to bude zrejme tym.

• @hornis  to asi zalezi aj od samotnej zeny, ako sa zaujima, stara a zapaja sa do takychto domacich prac 😃 mne by to nedalo, ked proste vidim, ako moj muz vsade skace, beha okolo domu, no jednoducho stale je co robit a dvaja spravia rozhodne viac roboty ako jeden.

• no ved mna tiez nebavi sediet doma na zadku🙂 ked mozem, pomozem. preto by ma zaujimalo, ci je to nejak narocne s tym vertikutatorom. a je to vobec potrebne? co by sa stalo, keby sa to nerobilo vobec?

• @jela85  vertikutovat treba dva razy rocne - na jar a na jesen. tym jesennym prerezavanim sa odstranuje odumreta organicka hmota, ktora sa v travniku nahromadila pocas celeho vegetacneho obdobia. cize ano, potrebne to istotne je.

Pridaj príspevok

Nenašli ste čo ste hľadali?

hľadať len v názvoch tém