Kartón do záhradného drviča odpadu?

Pre tých, ktorí majú doma záhradný drvič odpadu - je schopný bez problémov posekať aj kartón vo väčšom množstve?
Odpovedať
@sokrates4612 preco ho chces sekat? Vsak ho pouzi ako podklad mulc. A ked nie, tak do kompostu ho mozes pohadzat potrhany na mensie kusy, do vyvyseneho zahona moze ist taky ako je, kludne aj 30 cm vrstva, len treba z neho postrhat lepiace pasky.
Odpovedať
@zita19 vychádzam z toho, že do kompostu by mali ísť čo najmenšie kúsky - max vo veľkosti palca. Kvôli rýchlosti procesu kompostovania. No a postrihať veľa kartónu do maličkých dielikov je brutálne pracné. :-) Zvlášť keď iný uhlíkatý materiál (konáre) než kartón vôbec nemám. Mám malú záhradu, zatiaľ úplne bez stromov aj listov, takže nemám čo namiesto kartónu veľmi použiť.
Odpovedať
@sokrates4612 neviem aky mas komposter, ale my sa s tym uz roky moc nekosierame. Nadriapeme aka sa da a ako sa podari, sup s tym do kompostu. Kym kompost dozreje nikto nevie kde je kartonova vrstva. Kompost neprehadzujeme, na to niet casu. Karton co davam pod mulc, aj ked je v dvoch vrstvach po takych dvoch mesiacoch uz nenajdes. Ten odporucany rozmer plati pre drevnu hmotu, a ta sa aj tak do roka nerozlozi, akurat ju kompostovacie procesy nacnu, zotleje az zapracovana do pody. Odhadujem, ze jej to trva tak dalsie dve, tri sezony podla druhu dreva
Odpovedať
@zita19 Super, toto dáva zmysel, tak to bude trhať len tak ledabolo na väčšie kusy, ďakuje Zita. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?