Pozdravujem, záhradkári. 😎 Táto téma tu už bola dávnejšie, ale nejak vyhasla. Zaujímali by ma vaše skúsenosti, poznatky, názory a možno aj odporúčania, čo sa týka robotických kosačiek.
Išlo by o trávnatú plochu, oplotenú, občas ovocný stromček a po jednej strane skalka a malé jazierko. Rozloha asi 750 až 850 m2. V jednej časti je pomerne strmší svah, ale údajne to nie je žiadny problém.
Zaujímalo by ma ako to je s vytyčovaním tej plochy za pomoci drôtu, kolíkov? Reálne to funguje? Vie kosačka, čo má robiť? Trávnik chcem pravidelne udržiavať. 😎 😉
P.S. : Máte odporúčanie na konkrétny model robotickej kosačky?
Sused kupoval roboticku kosacku a tiez ma taky mierny svah na pozemku a v pohodicke to ta kosacka zvladne. Podla mna ak to nebude neviem aka strmina, tak si s tym bude vediet poradit.
Ahoj, s robotickou kosackou mam uz nejake skusenosti. Na plochu 800 m2 potrebujes masinu so solidnou baterkou, ale co sa tyka toho svahu, daj si fakt pozor, lebo vela zalezi od toho, ci je trava sucha alebo mokra, takze hladaj modely s dobrym vzorom na kolesach. Vytycovanie plochy drotom je sice babracka, ale ked to raz poctivo spravis a zaistis kolikmi, tak to funguje spolahlivo a kosaxka jazdi presne podla hranic, takze sa nemusis bat ani jazierka. Na tvoj teren by som odporucal pozriet sa po znackach ako Husqvarna alebo Worx. Daj si hlavne pozor, aby mal model dazdovy senzor, nech ti kosacka nekosi blato, a ak mas clenitu zahradu, GPS podpora ti vie dost zlepsit efektivitu kosenia :)