Vyoranie veľmi kamenistej pôdy.

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať. Kúpili sme novostavbu s menšou záhradou 170m2. Pôda na záhrade je veľmi kamenistá, až tak, že máme pocit, že na danom pozemku boli stavebné materiály rozložené, (tehly, roxorové tyče, zámková dlažba a kamene s veľkosťou od 3 -10 cm). Premýšľal som na vývozom pôdy firmou a po premyslenej úprave (chodníky, základ pod záhradným domčekom a pod.) by sme dali naviesť novú čistú pôdu). Avšak existuje na to stroj, ktorý by to vedel tak preorať, že by som to už len vylopatoval? Chem len dodať, že pôda je tak tvrdá že sa nedá zaryť rýľom, len krompáčom a to ja nevládzem. Neviem či to zvládne kultivátor. Avšak chcel by som to urobiť sám (finančné náklady). Napr. požičal si z požičovne 🙂 Ďakujem ak niekto stým mal skúsenosti.
Odpovedať
@joegardener toto je bezny problem pri novostavbach, mali sme to iste. Dali sme to vybagrovat malym bagrom a odviezt. Rucne si to neviem predstavit. My sme tam mali naozaj vsetko, velke kusy betonu (naozaj aj 50x30x20cm), tehly, nasli sme aj topanku a ked sme dosli k ponozke, radsej sme prestali kopat dalej... 😄 Maly bager na jeden den sa da aj pozicat.
Odpovedať
Pozicaj si zemnu frezu, ta ti preoseje zeminu. Su aj hobby verzie, su aj verzie pre vacsie plochy
Odpovedať
@zita19 neviem, ci take nieco nepoziciavaju aj v obi napriklad
Odpovedať
Ďakujem, avšak zemná fréza mi neutlačí kamene naspäť do pôdy? Do ktorej nevej zaryť 🙂 ci mýlim sa? Pozeral som, že aj kultivátor s kopijovitými nožmi by to vedel zvládnuť. S bagrom som nikdy nerobil 😄 neviem ci by mi to šlo a čo by som urobil akú neplechu 🙂 Asi ten bager ,ale sám to nezvládnem. Musím sa poobzerať kto ponuka jedine.
Odpovedať
"Spätná fréza je stroj, ktorý je určený presne na túto činnosť – celoplošne sfrézuje terén, rozpracuje, prevzdušní a zrovná zeminu v hĺbke 10 až 15 cm, odstráni kamene a iné nežiadúce predmety z pôdy, a tým pripraví ideálne podložie pre založenie nového trávnika." https://novytravnik.sk/o-nas/ A nejake poziciavaju aj v OBI
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?