Ako dlho nechavate schnut cesnak

Ako dlho po vybrati nechavate schnut palicak? ako ho potom uskladnujete a kde
Odpovedať
Podľa možnosti v chládku na vzdušnom mieste, tak 2-3 týždne, kľudne aj dlhšie.S uskladnením je to horšie, lebo bývame v bytovke, ale dávame ho do 4l fliaš do vetracej srinky, a je to v pohode.posledné minuloročné ešte máme.Paličák nevydrží tak dlho ako nepaličák, ale zas sa mi vidí o dosť lepší.V najbližších dňoch budem vyberať, ale vyzerá dobre.Inak niekedy sme ho skladovali u babky v nevykurovanej miestnosti v prízemí, nevadia mu ani prípadné mínusové teploty.Miestnosť by mala byť dobre vetraná a suchá.Niekedy sme ho viazali do vencov, ale v debničkách je to tiež v poriadku.
Odpovedať
@blablava nechavame preschnut v bude na naradie poviazany v snopoch. Neuskladnujeme, pestujeme tolko aby sme ho do zimy pojedli, to ho vieme uskladnit v tej bude, potom uz nie je kde skladovat (panelak bez spajze)
Odpovedať
Paličák suším zavesený vo zväzkoch pod prístreškom na drevo asi 6 týždňov. Potom očistím a skrátim palice na asi 30 cm.Dám do pivnice a v sklenených pohároch skladujem strúčikmi smerom nahor - ako kyticu. časť cesnaku vyšupím a celé strúčiky dám zamraziť.
Odpovedať
Profilova fotka
@blablava tiez susime nejake 2-3 tyzdne a potom skladujeme v chladnom a tmavom mieste (pivnica). ale vacsinou ho stihneme aj pojest
Odpovedať
dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?