Chilli (chinense) a kápia v jednom fóliovníku

Pls mate skusenost s pestovanim chilli (chinense) v jednom foliovniku spolu s kapiou? Dopocul som sa, ze sa stava kapia potom stiplavou. Moze sa to takto prepelit, ze by sa uz na plode v tejto sezone objavila takato odchylka? Ja by som povedal, ze to bude mat dosah nanajvys na semena v kapii a plody v nasledujucom roku, keby som tieto semena pouzil (co sa nechystam). Ale isty zahradkar ma presviedca, ze to bude citelne uz v tejto sezone. Mate niekto podobnu skusenost?
Odpovedať
@testovacitest toto je taka blbost, ze az oko zaslzilo. Takze zacnem obsirne. To ake plody narastu zavisi od toho aku geneticku informaciu si nesie materska rastlina a ta zavisi od jej rodicov. Takze ak mas kupene semena kapie, tak vyrastu ti len kapie. Ak mas cili, tak porastu cili. Nijake zostiplavanie plodu sa nekona aj keby bola kapia opelena (lebo opelena musi byt aby sa plody tvorili) cili. A naopak. Samozrejme ak pouzijes semena z týchto kapii na dalsie pestovanie, tak uz si ponesu geneticku informaciu od svojich rodicov. Matka kapia, otec cili, teda v dalsom roku ti narastu hybridy, ktore mozu byt velmi variabilne a mozu byt aj stiplave a aj sladke. Toto zavisi presne od toho akym pelom bol kvet kapie opeleny. Takze kludne ich spolu pestuj a semena si zabezpec kazdy rok same, alebo zabezpec aby sa navzájom neopelovali ak z nich chces pouzivat semena na dalsie pestovanie.
Odpovedať
@zita19 no ved to presne som si aj myslel
Odpovedať
@testovacitest takých blbosti som uz pocula vela. Napríklad, ze tie obyckove zlte a cervene tulipany sa nesmu vysadzat medzi ani vedla tych slachtenych, lebo potom slachtene "zdiveju".
Odpovedať
To by bolo lahke "micurinstvo" keby to slo takto hravo ;) Tak jednoducho si mutaciu neurobis, a uz vobec nie v prvom roku :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Hlásim že kapia je normálna :grin:
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?