Co vysievate v januari?

Vcera som si vsimla, ze sa uz vysieva zeler, dokonca nejaky pan vysieval do debniciek redkovku a cibulu, ze to pestuje doma. Uz mozem zeler, ci je este priskoro? Tu redkovku skusal niekto v domacich podmienkach a podarila sa? Ja mam pocit, ze sa to bude tahat za svetlom a nic z toho nebude.
Odpovedať
@zaciatocnicka Ja vysievam zeler neskôr, tak okolo 10 februára, a mám ho každý rok pekný.Ale záleží to aj na kvalite pôdy, dodrých svetelných podmienkach a samozrejme aj teple.Cibuľku/nie semená/ na vňať môžeš nahusto vysadiť do črepníka za okno, no o tej reďkovke mám pochybnosti, ešte tak vo vykurovanom skleníku, inak jej bude chýbať svetlo.
Odpovedať
@duarde roky som pestovala redkovky v muskatovom truhliku na okne. Vysievane niekedy koncom januara. Kym mi bolo treba truhliky na kvety, zozrali sme kopu redkoviek. Dosievala som s odstupom 2 tyzdnov az do konca marca. @zaciatocnicka redkovka je rastlina kratkeho dna, nebude sa tahat, len ju treba dost polievat Este mozes napchat cibulu stoplovku, Mozes vysiat spenat, za oknom porastie rychlo a do juna budes mat habafuk spenatovych listov. Potom mozes vysievat listovy salat. Spenat a salat vo februari vysiat Zeler sejem koncom januara No a zaciatkom februara vysievam kapie
Odpovedať
@zita19 Dík za info, o tej reďkovke som mal pochybnosti-nekúšal som to.Ono stým pestovaním za oknom mám celkom problém-bývam v paneláku - 3okná,ešte predelené doštičkou na 2 časti, a musia mi tam vosť paradajky zeler, nejaké papričky a nejaké kvety v sadbovačoch, takže zápasím s nedostatkom miesta a na iné mi to nevydá.Ak by som mal viac miesta určite toho skúsim viac.
Odpovedať
@duarde redkovky mozes dat na balkon v case ked budes vysievat paradajky. Ked je cas na priesady aj ja zapasim s miestom, ale furt to nejak pousadzam aby dobre bolo
Odpovedať
@zita19 Tak presne, ešteže aj manželka má v tom podporuje.
Odpovedať
No s miestom asi zapasime vsetci 😄 Dakujem za rady
Odpovedať
So zelerom skúsenosti nemám, prvé, čo vysievam sú papriky ale tie až vo februári 😄
Odpovedať
ja nic, zacinam az koncom februara paprikami
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?