Cvikla

Nemate niekto recept na cviklu s chrenom ,alebo aj iný na cviklu
Odpovedať
tu na nete najdeš vela receptov na cviklu, väčšina je z predvarenej cvikle, napr: https://dobruchut.aktuality.sk/recept... ja robim zo surovej takto : ošúpanu cviklu nastrúhame na struhadle - väčšie slzičky, mrvenicové. uvaríme klasický sladkokyslý nálev ako na uhorky (deko, zelko alebo ina značka) , horúcim hned po uvarení ,precedeným od zrniečok, zalejeme cviklu, trochu premiešame a necháme aspon 2 hodiny postáť. potom naložíme do pohárov, navrch môžeme dať strúhaný chren, nálev z cvikle doplnime tak 1 cm pod okraj a zatvorime. sterilizujeme 20 minut na 80-85 stupňov, konzumujeme ked postojí aspon mesiac. Vlani som skúšala bez octu s olejom, tento recept, a bola velmi dobrá https://dobruchut.aktuality.sk/recept...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?