Druh tekvice na pestovanie jadierok so supkou

Ahojte, Neviete mi odporucit druh tekvice, ktory je vhodny na jadierka so supkou ? vacsinou som nasiel druhy vyslachtene na jedenie(duziny), alebo na halloween...na jadierka som nasiel original iba bezsupkove...v obchode mi odporucali druh golias, giant.. co som aj zasadil narastli velke tekvice ale zvnutra skoro dute...dalsi rok som kupil z bazosu...boli tam rozne tvary jadierok (asi mix tekvic) narastli male tekvicky ale plne jadierok...preto tento rok zhnam neaku odrodu ktora by mohla byt na tie jadierka najvhodnejsia... Dakujem
Odpovedať
podla mna najmensi podiel duziny na pocet semien maju haloweenske. Ale uplne najlepsie su na toto klasicke prezrete sparglove tekvice. To je ta podlhovasta tekvica, ktora sa bezne pestuje na klasicke tekvicove privarky s koprom. Taka podlhovasta, biela, zelena alebo pruzkovana. Najlepsie zohnat semena od nejakej tetusky na dedine, alebo hladaj odrodu Kveta
Odpovedať
Ano tie privarkove tekvice su na to fajn..vyuzijes aj tekvicu aj semienka..a babka mavala este tie take klasicke oranzove, nebyvali velikanske, ale semienok mali dost. Odrodu neviem zial 😒
Odpovedať
Tak toto som vlani riesila, vsade mi radili v zahradnictvach len tie bezsupkove 😠
Odpovedať
@salamandrazuza ono tie privarkove ked sa nechaju dozriet uplne do zrela byvaju povacsine oranzove @netrpezliva uprimne povedane, tak pitvat semienka sa mne nechce. Take bezkabatikove mam na maskrtenie radsej. A moja kamoska bezkabatikove pouziva vsade kde sa pouzivaju mandle, orecha alebo pistacie. Taka tekvicova orechova torta je mnamozna
Odpovedať
praveze uz som vyskusal z obchodu asi vsetky co vyzerali tak nadejne a uz asi 4 rok nemozem najst normalny druh ktora by bol plny jadierok...uz hladam aj na zahranicnych forach ale zatial sa mi pozdava tato..vraj sa niekedy pestovala na jadierka https://www.everwilde.com/store/Conne...
Odpovedať
Profilova fotka
@bafalo22 tá vyzerá ako tekvice, ktoré sa voľakedy bežne pestovali..krásne sú :)
Odpovedať
@miselaho pisu tam ze bola vyvinuta na jedle semena, nie na duzinu ze neni sladka...tak tento rok ju vyskusam...minuly rok som mal taky mix od neakeho pestovatela z bazosu a boli tam aj taketo...bolo tam dost jadierok a lahko sa vyberali :) uvidime co z toho bude :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bafalo22 tak potom sa pochval ako to dopadlo ;) škoda že sa tekvice radi vzájomne krížia, nedajú sa veľmi uchovávať vlastné semienka.
Odpovedať
@miselaho no prave to ze sa krizia..tie z bazosu som pestoval treti rok a vzdy mi narastlo nieco ine ako som chcel :D
Odpovedať
z tekvicky :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bafalo22 tak tá je dokonalá :)
Odpovedať
@bafalo22 to si ty vyrezával? 😮
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 ja privarkove poznám len také biele
Odpovedať
@salamandrazuza babka pestovala aj kedejake zelene. Kedze ja privarok z tekvice do huby nedam, tak ani to nepestujem. Ale je pravda, ze v obchodoch so semenami vidiet len tu bielu
Odpovedať
@salamandrazuza ale tutok maju madarsku pruzkovanu http://www.zahradnictvoiveta.sk/semen...
Odpovedať
@netrpezliva ano ja :)
Odpovedať
Toto by zaujimalo aj mna. Minuly rok som mal dve odrody, jedna mala tekvice strednej velkosti a vcelku pouzitelne semienka, druha mala dva razy tak velke tekvice, ale semienka vacsie a mali prilis silnu supku. Pri priprave som to niekedy miesal aj so semienkami hokkaida.
Odpovedať
@bafalo22 teda, tebe to vyrezavanie ide. Ja mam problem vyrezat uplne zakladnu, stale sa pri tom dorezem :D Inak preco vyslovene nechces tie bezsupkove? Su horsie na chut alebo preco?
Odpovedať
@konyk nie ze nechcem bezsupove tie mam :) tie neni problem kupit a su vyslovene na semena..ale k pecenym slanym jadierkam patri aj luskanie :D neviem najst taky druh kde by bola tekvica plna jadierok .. nieco take sa mi podarilo ked sa pokrizilo viacej druhov...len tusim z roka na rok su mensie a mensie...v kazdom zahradkarstve ponukaju druh golias a to ani zdaleka neni tekvica na jadierka (narastli velke zvnutra dute a jadierka velke a malo)
Odpovedať
@bafalo22 to su neskutocne tekvice 🙁 🙁 🙁
Odpovedať
@bafalo22 fiha, to som este nevidela taketo paradne tekvice 🙁
Odpovedať
Ked uz takato tema... robite si z tekvic planty, alebo sadite "do jarka"?
Odpovedať
@matkoo72 rovno na hriadky
Odpovedať
@bafalo22 my tento rok skusame Atlantic Giant, v sacku pät semien, ale maju byt velke a duzina je jedla ako u Hokaido uvidime kolko bude jadierok:-)
Odpovedať
@matkoo72 ja robim planty, lebo tie co na riadku vyklicia zozeru tie spanielske nenazrate hovada. Sadim niekedy okolo 10. - 15. aprila po dve semienka do najvacsich reselinovo-celulozovych zakorenovacov ake zozeniem. Po prvych mrazoch ich vysadzam uz zastipnute za piatym listom na miesto. Hned ako to pocasie dovoli tak ich vencim na balkone, nech si zvyknu na slnko a ked nie su noci chladnejsie ako 10° tak na balkone aj nocucju. Semienka macam 24 hodin pred vysevom v roztoku lignohumatu (ked mam, inac vo vlaznej vode)
Odpovedať
@janine1030 nam vlani vyrastol jeden cca 35 kilovy drobcek. Ale boli aj take normalne asi 15 kilove. Chutne su, masite, ak semien mali dost, ale nenechaval som si ich, lebo mali sme kadejake tekvice na zahrade a tekvice su prehnane promiskuitene a krizia sa hore dole jedna s druhou. Ja som z nich robila kolace, piekla som ako hokaido, pecene som aj do mrazaka odkladale a bola z nich paradna polievka aj pyre v zime a uplne najlepsie bolo catni.
Odpovedať
@zita19 taky 35 kilovy staci jeden, odkotulame pred dom na Halloween 😎 Tiez ich dam predklicit vo vnutri, lebo ked mi zaschne, alebo zmrzne "vsetkych" pät vonku, druhy krat bude neskoro na vysev.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?